Noen må vel skades eller bli drept først..

Nå er det litt over fem år siden vi fikk vår første nydelige mopsejente Ella Madonna. Før hun kom til oss hadde jeg lest meg en god del opp på rasen og ellers forberedt meg godt på hva en må gjennom som hundeeier. Jeg ønsket å være best mulig for Ella, og sammen gikk vi først på valpekurs, deretter videregående kurs og bronsjemerkekurs.

I juli for tre år siden ble tullejenta vår Ariel Madonna født, også hun ble tatt med på kurs på hundeskolen.

Både Ella, Ariel og jeg brukte før når vi hadde anledning, å dra til hundeparken, et stykke utenfor byen. For det sosiale, tur og lek. Men det er blitt sjeldent nå, mye pga min elendige helse og alvorlige sykdommer. Så mesteparten av aktiviteten vi gjør er her i byen hvor vi bor. Turområdet vårt er langs elva, og der går vi ofte.

Alt for at jentene skal ha det godt.

Men så er det slik at å bevege seg ute i byen her er livsfarlig, og en er, eller ihvertfall jeg har vært, forberedt på mye. Men enkeltmenneskers hensynsløse adferd i så stor skala var jeg ikke forberedt på. Egoistiske drittsekker som ikke ser andre her i verden enn dem selv.

Nå snakker jeg om mange av syklistene som ferdes i byen her. Vi bor ved Rundtom i Drammen, og strekningen vår langs elva er til og fra bybruen som binder Strømsø og Bragernes Torg. Side om side har vi veien for syklister, og veien for turgående. Når jeg går med Ella og Ariel, så er det nesten umulig å holde dem på rett side av streken som skiller for de som går og dem som sykler. Veien for syklistene er over dobbelt så bred. Det betyr ikke at syklistene har et veldig bredt felt, men de har nok. Det som er saken er at veien for turgåer er så smal at det er latterlig. Og det er det faktisk ingen som bryr seg om.

På en dag hendte det tre ganger at syklister kunne drept en av jentene mine. Det var helt grusomt, og hjertet mitt var i halsen tre ganger. Syklistene kommer, og da ofte med hjelm og beskyttelse på seg selv, men skaden de kan påføre andre ser de faktisk ut til å gi fullstendig faen i. De tråkker på og sykler i bilfart, de viser ingen tegn til å slakke ned farten når de ser våre små, tvert imot. Bare cm fra å regelrett sykle rett på og ødelegge jentene.

Selv om jentene er i bånd så er det altså så skummelt på dette området på denne tiden av året. Jentene går jo ikke mellom beina på meg, de går på siden, med luft mellom oss.

Men i parkområdet ved elva, der slakker enkelte av dem ned. Gjerne for å kjefte for at vi har hundene løse slik at de kan gå ned i vannet å drikke, bade og kjøle seg ned.

Det virker som om at siden syklistene har så god oversikt i parkområdet, så må de senke farten pga hundene. For hvis det er helt opplagt at de ser hundene, så blir det jo deres feil om de sykler på dem og skader dem.

Så derfor må de jo kjefte litt.

Enkelte henviser til hundeloven, og lov om båndtvang mellom 1.april og 20.august. Dvs hundeloven § 6 c og d.

Under disse punktene i hundelovens § 6 står følgende: "Båndtvang etter bokstav c og d kan ikke fastsettes i større grad enn nødvendig og slik at hensynet til de som ønsker å ferdes med løs hund også ivaretas i tilstrekkelig grad, både hva angår omfang og geografisk spredning."

Så lenge hundene er løse og det er forsvarlig så kan vi ha dem løse når vi er alene i en park. De er på ingen måte aggressive, truende eller farlige for noen. Hverken mennesker eller dyr. Ikke hopper de på noen uten at det er ønsket. Og de går ikke løse hvis det er barn eller dyr som kan skape konflikt. Og med våre to flatsnutede mops, så er det mer enn forsvarlig. De snuser, leker, logrer og drikker vann.

De er bare glade, og det lyser av dem!

At en syklist kommer i hundre-og-helvete på en promenade, i et turområde, eller en gjennom en (elve)park. Da går det ikke på lov om hundehold. Da gjelder andre lover!

I følge loven kan en sykle på fortau og gangvei, men skal ta hensyn til gående og i prinsippet ikke sykle fortere enn i gangfart forbi fotgjengere.

NAF anbefaler at bilister skal ha minst 1,5 meter i sideavstand til de som sykler. Tenk på avstanden du passerer fotgjengere på sykkel.

Hunder må få bevege seg, og jeg kan ha dem i flexiband, men på grunn av hvor hensynsløse mange av syklistene er, så er jo det enda farligere.

En gang var det en syklist som holdt på å sykle på en guttunge på 3-4 år. Det var en ung mor med to barn på den alderen. Den ene holdt moren i hånden, og den andre løp noen skritt foran da en syklist kom susende i hundre-og-helvete.

Jeg tenker at vedkommende er bra idiot når han kommer syklende og ser barn og dyr foran seg, men ikke senker farten. Barn og dyr tenker ikke fare. De tenker ikke som voksne, så da burde i hvertfall disse på sykkel gjøre det. Jeg vet ikke, men fungerer ikke hodet fordi man tar en hjelm på??!

Hun unge moren fikk beskjed om at hvis hun ikke klarte å ha begge barna sine under kontroll så kunne hun la ett av dem være hjemme.

Da er det mørkt mellom ørene på vedkommende!!

Nylig stoppet jentene mine og jeg rett etter vi har gått under brua som togene kjører over, og rundt svingen inn i parkområdet. Jeg slipper hundene, og de løper rett ned til vannkanten for å drikke. Ved vannkanten der lå en andefamilie som selvfølgelig ble redd og løp ut i vannet. Noe de ville gjort om jentene hadde vært i band også. Men null problem, jentene mine rører ikke fuglene. De er to mops, verdens snilleste av dem også, og de har ikke et instinkt i kroppen om å skade noen. De ville bare ha vann.

Igjen kom en syklist i hundre-og-helvete. Han så at fuglene ble redde, og stoppet opp for å bruke kjeft på meg. Jeg gadd ikke svare, jeg bare så på han.

Grunnen til at jeg ikke så fuglene var fordi dem går i ett med naturen når de ligger stille. Hva hvis de hadde ligget litt lengre opp..? Selvfølgelig hadde de blitt livredde denne syklisten som kom i hundre-og-helvete. Mest sannsynlig hadde noen av fuglene blitt skadet også, for den farten syklistene har, og at man ikke ser fuglene før man nesten er over dem, det er en farlig kombinasjon.

Det er en 'promenade', det betyr 'spasertur', eller 'spaservei' om du vil. Da sier det selv at folk går der. Voksne, barn, familier med hund. Og noen ganger fugler, katter.. osv.

Fartssykling, altså sykling for å trene, mennesker i latterlig kondomdrakt med hjelm og diverse. Det skulle vært forbudt langs havnepromenaden og på turområdene langs elva.

Men noen må vel skades for livet,

eller bli drept først!

#mops #hund #hundeskole #aktivitet #tur #turområde #havnepromenade #promenade #promenadendrammen #spasertur #havnepromenadendrammen #spasersti #syklister #bånd #båndtvang #park #parkområde #hundelov #hundeloven #norsklov #loven #barn #dyr #familier #fotgjengere #egoistiskedritsekker #dritsekker #livsfarlige #potensielledrapsmenn #potensielledrapspersoner #drammen

7 kommentarer

Mille

08.07.2017 kl.13:53

Skjønner akkurat hva du mener, jeg opplever faktisk at jeg blir skreket til fordi jeg ikke flytter meg med krykkene når de kommer susende og skal kjøre forbi noen! Samme de dagene jeg er i rullestol det...

Roger Endrè

08.07.2017 kl.13:54

Mille: Fy F... det er stygt!

Runar

08.07.2017 kl.13:58

"Så lenge hundene er løse og det er forsvarlig så kan vi ha dem løse når vi er alene i en park"

Så du sier at DU kan selv avgjøre at dine hunder er snille og greie og derfor ikke trenger bånd? Og hvordan vet du at du er alene i en park? Er det umulig for noen andre å være i nærheten når du slipper hundene dine løs?

Roger Endrè

08.07.2017 kl.14:19

Runar: Disse parkene er små, gjerde på ene langsiden, elv på den andre, og kortsidene er sletter. Så jeg VET når vi er alene, og hundene går i hovedsak i bånd og er løse KUN når det er forsvarlig. Slik som det står i innlegget.

Du må gjerne komme å hilse på jentene mine, så kan du kverulere etterpå. Takk for din kommentar, og ha en fin dag Runar :)

Hanne

08.07.2017 kl.17:37

Roger og Jan sine hunder er faktisk kun glade og snille! :-D Og trimidiot-hemuler som bare ser på stoppeklokka for å knuse en eller annen "pers" har ingen ting i turområder å gjøre!! De kan finne seg en bane på Marienlyst og holde seg der!

For mange år siden gikk jeg over Gulskogen-brua for å komme til og fra jobb. HVER DAG var det en eller annen idiot-syklist som syklet i full fart på fortauet bak meg (til tross for at det er egen sykkelsti der) og ringte som F..n i bjella, bak meg. Jeg er ikke helt sikker på hva de ville: Skulle jeg hoppe i elva eller ut i veibanen for å gi dem fri passasje???! Til Holmsbu er det laget adskilt sykkelsti, men hvor er idiotene?? - Jo midt i veien, gjerne 2-3 stk i bredden. Kan jo ikke ødelegge de dyre dekkene sine, vet du!!

Det er ganske mange syklister som bør lese gjennom trafikkreglene!!! Grrrrrr!!

Roger Endrè

08.07.2017 kl.17:57

Hanne: De er jævlig egoistiske, det er tydelig, en anelse dumme også virker det som..

blomsterevasheksehus

08.07.2017 kl.19:15

Vet du æ har ingen ting i mot morsjonista som tar hensyn til andres vell og ved. Men sånne dær SPORTSIDIOTA i kondomrakt med langrennski om vinteren som klaske etter små onga med skistavan sine og gale sykelista på sommertid. Dæm synnes æ kan gå å ta sæ en bolle dæm e farlig for både sæ sjøl og andre. Å så undre æ mæ over koffer dæm gjør det når dæm blir så sint og ubehagelig, det e jo ikke akkurat som at dæm nån gang kommer til å hevde sæ på nokka slaks topp nivå eller nokka, dæm bare sprer dålig enregi....

Roger Endrè

08.07.2017 kl.19:35

blomsterevasheksehus: Vel talt!!

Skriv en ny kommentar

Roger Endrè

Roger Endrè

39, Drammen

Rå, smågal og rett fra levra!

Kategorier

Arkiv

hits