Vi svikter aldri – Alanya i våre hjerter ❤

Første gang jeg var i Tyrkia var jeg 19 år. Det var to uker i Cesme, vestkysten av landet, en turistby 85 km vest for Izmir. Det var en fantastisk tur der jeg møtte mange hyggelige mennesker i tillegg til litt festing og det typiske solferie-livet.

Etter det gikk det mange år til neste Tyrkiatur, men det var ikke før jeg var på en familiereise til Alanya i 2006 at jeg ‘forelsket’ meg. Og siden den gang har det blitt mange turer. Alanya er et sted jeg alltid vil komme tilbake til.

I 2007 ble jeg sammen med min nåværende. Snuppen min. Vår første reise ut i verden, ut av Scandinavia ble til Kreta. Analipsi. Det ble også en fantastisk tur, som Cesme, vi koste oss hele tiden, fikk nye venner, og vi reiste rundt på øya og fikk med oss det meste.

Etterhvert begynte jeg å lengte til Alanya, den følelsen jeg fikk når jeg var der. Jeg fortalte snuppen min om Alanya, og han ville ikke tro at det skulle være så bra å være der. Jeg overtalte han, og spanderte turen. Resten kan en tenke seg til. Han forelsket seg, som meg, i Alanya. Det har blitt mange turer. Vi er to stykker som bor i ‘slummen’ i Drammen, langt fra velstående. Men viljen har gitt oss mange turer til ‘byen vår’. Et par ganger i året noen ganger. Sist så var det snuppen min som spanderte på meg. Hehe..

Vi finner alltid på noe nytt når vi er der, i tillegg til å besøke det faste vante. Vi har fått gode venner hjemme i Norge med det felles at vi elsker Alanya, og vi har fått gode venner som bor der nede. Norske, kurdere og tyrkere.

Vi har også bekjente som bruker å være i områder rundt Alanya. Som Oba og Side. Hele tiden er livet i full bevegelse når vi er på ferie der nede, og når vi drar hjem til Norge ser vi allerede frem til neste gang.

Det er veldig trist at det er blitt som det er blitt nå. Mediepropaganda, reisebyråer og uvitende etterapere som ødelegger turismen til Alanya. Turismen er en stor del av levebrødet. Jeg satt hjemme i Norge i fjor og fikk med meg gjennom media at der var store demonstrasjoner og branner i byen. Men vi reiste likevel. Og joda der hadde vært demonstrasjoner, men de var betydelig mindre enn vi ble opplyst om. Og flere av stedene som liksom skulle vært brent til grunne stod der i full virksomhet.

En kan ikke leve i frykt for terror, da nekter en seg selv å være fri, nekter seg selv å nyte livet, nekter seg å være der en ønsker å være. En vet aldri hvor det smeller neste gang. Som jeg kommer på nå mens jeg skriver så smalt det (terror) i 2016 i Nigeria, Irak, Elfenbenkysten, Jemen, Belgia, Pakistan og Frankrike. Året før smalt det bla flere ganger i i Frankrike, og det smalt i nabolandet vårt Danmark. I 2011 smalt det hjemme i Norge.

Nedgangen i turisme til Tyrkia har fallt enormt. Ihvertfall i følge media. Og reisebyråer kansellerer charterturer. Likevel hører jeg også om fulle fly nedover. Jeg føler en slags propaganda er på gang.

Vi svikter aldri Alanya.

Vi skulle egentlig reise nå kommende mai med Ving. Dem kansellerte pga få reisende. Jeg klagde da jeg syntes det var tidlig å kansellere. Vi fikk 500 kr i kompensasjon pr pers hos selskapet hvis vi bestilte en annen reise hos dem. Foreldrene mine fra nordnorge skulle være med denne gang, og hadde kjøpt og betalt innenlandsreisen. Så på grunn av det, og at det beste for oss er charter (av flere årsaker) så blir det Kreta-tur akkurat samme tidsrom som vi egentlig skulle til Alanya. Og det er vel en mening med det siden det nå er 10 år siden vår første tur sammen. Snuppen min og meg. Nettopp til Kreta.

Men følte oss litt lurt av Ving og deres kompensasjon. Et par dager etter vi fikk booket om, så solgte dem charterreiser med 1000 kr rabatt pr par. Så den endelige prisen for oss ble 1500 kr MER for ferien, pr par. Men men..

Neste tur blir til Alanya uansett. Uten mine foreldre så kan vi bestille fly for seg og hotell for seg, leie privat, eller hva som helst.. tilbake til Alanya kommer vi!!

Sees 🙂 🙂 🙂

Med på bildene utenom meg og snuppen min: Laila Merete Brox, Roja Evin, Suzan Gündüz og Selim Yalman.

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!
Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#alanya #cesme #izmir #oba #side #antalya #tyrkia #alanyatyrkia #happydays #alanyaferieparadis #ferieparadis #analipsi #kreta #familie #venner #terror #ektekjærlighet #ving #vingreisebyrå #vingcharter #rebelheart #rebelhearts

2 kommentarer
    1. Trist å høre at dere ikke får oppleve Alanya i år. Her er det som alltid helt fantastisk, men noe mindre folk vil det nok bli i år – ihvertfall fra Skandinavia. Russerne er på vei tilbake, det er jo bra for turismen. Håper dere snart får oppleve Alanya igjen. God sommer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg