Da Romfolket begynte dukke opp overalt..

I etterkant av NRKs Brennpunktdokumentar og episode "Lykkelandet" om romfolket og kriminaliteten bak deres virksomhet så har ikke reaksjonene latt vente på seg.

Selv har jeg aldri gitt en krone til noen av disse tiggerne, og jeg har uttalt flere ganger i bloggen min at dette folket har urent mel i posen, er respektløse og frekke.

Mitt første blogginnlegg om romfolket var 10.05.12, den gang skrev jeg:

"I går tok jeg turen til Nav sine lokaler på Grønland. Er en del ting som skjer med meg og livet mitt, og det medfører jo selvsagt masse papirarbeide som søknader, økonomiske spørsmål og dokumentasjoner. Ja, uff. Men det var ikke det som skulle være tema nå.

Fra der jeg bor til Nav sine lokaler er det en gåtur på i underkant av en halvtime. Etter å ha gått et kvarter er jeg kommet til Rimi ved Strømsø Torg. Der sitter det ei ung utenlandsk jente med to ryggsekker og en sykkel ved siden av seg, og en tiggerkopp foran seg. Hun roper "Hei" og "Hallo" til alle hun ser. Alt for å få oppmerksomhet. Når da noen så på henne så kunne man se ansiktsutrykket hennes forvandle seg fra "ivrig" til "stakkarslig".

Jeg spaserte videre mot Grønland og Nav. Når jeg da kom til tunnelen mellom busstasjonen og Grønland satt der en eldre utenlandsk dame med tiggerkoppen fremfor seg. Utfra blant annet hudfarge og klesstil ble jeg ganske sikker på at hun er fra samme land som hun første jeg møtte. Rett før jeg kom frem til henne begynte mobilen hennes å ringe, og hun svarte. Mange "rare" ord kom ut av munnen hennes, tydelig noen fra samme land som henne i den andre enden. Men det jeg reagerte på var at hun snakket i en mobiltelefon som heter N9. Altså mobilen hennes er en helt ny modell, jeg vet, jeg har fjorårets, N8. Jeg fikk en slags pussig følelse av akkurat det, men visste ikke hva jeg skulle tenke om det.

Etter å ha gått gjennom tunnelen og noen skritt til satt der en eldre mann på fortauet, samme stil og hudfarge som de to første. Han hadde et tiggerglass og en vekt fremfor seg. Det virket som om man kunne betale han for å få veie seg. Jeg gikk videre og inn på Nav. Jeg gjorde hva jeg skulle der og begynte gå samme vei hjem igjen.

Først møtte jeg mannen med vekta. Så møtte jeg dama med årets mobiltelefon, men ved Rimi på Strømsø Torg var der skjedd en forandring. Hun unge jenta som satt der var borte, nå satt en ung mann der. Begge ryggsekkene var der og sykkelen. Jeg gikk videre mot Palmen Restaurant. Mellom Rimi og Palmen er det en bingo. Idet jeg passerte bingoen kom den unge damen jeg hadde sett først ved Rimi ut av bingoen, blid og fornøyd. Etter en tur innom Palmen gikk jeg til Strømsø postkontor der jeg møtte den unge damen igjen. Hun gikk frem og tilbake med en tiggerkopp og ville ha penger, hun kom mot meg nesten på gråten. Jeg ristet forsiktig på hodet, postet det jeg skulle i postkassa. Så gikk jeg hjem.

Jeg vet ikke helt hvor jeg skal med å fortelle dette, men jeg syntes bare at hele turen min til Nav var helt rar….. og hva er greia, først tigge penger, så spille bingo, så gråte og tigge penger igjen. Lureri!!"

Ikke lenge etter det første innlegget skrev jeg flere. Stadig fler av romfolket kom hit til Drammen. Hverken snuppen min eller jeg kjører bil, og vi er mye ute og beveger oss i byen, på den måten får vi med oss mer enn de fleste. Så allerede senere samme måneden i 2012 skrev jeg dette:

"Jeg blir helt oppgitt!! Disse rumenske tiggerne må vekk herfra!!

Snuppen min og jeg var for ikke så lenge siden en tur rundt i byen sammen med ei venninne og tittet og shoppet litt. Vi satte oss på en benk på Bragernes Torg og koste oss med noe kaldt og drikke og pratet litt. Plutselig var vi omringet av tiggere. De var vel 8 stykker. Venninna vår pekte på en av dem og fortalte at vedkommende tigger hadde tidligere samme dag vært inne på eiendommen hennes og blant annet rotet i søpla der. Venninnen vår hadde tatt bilde av tiggeren og lagt ut på FB etter at hun hadde jaget vedkommende.

"Folk er folk" heter en liten organisasjon som gir ut en liten skrift på noen sider. Denne organisasjonen har begynt å ansette tiggere til å selge "bladet" deres. Med i arbeidsavtalen får hver enkelt av dem en helt ny t-skjorte der de reklamerer for "Folk er folk", og et laminert kort der det står at de er "autoriserte selgere". Så nå har vi altså, istedet for at tiggere sitter på diverse gatehjørner og her og der, fått dem løpende etter oss, hele dagen, hele sommeren.

Resultat av dette blir garantert at det vil komme flere tiggere!!! Særlig når det skrives i dette "bladet" som også heter "Folk er folk" at de/organisasjonen har hjulpet tiggere til å starte egne bedrifter som vaskerier. De skriver også at politi i Norge er rasister og bedriver "heksejakt" på tiggere. Politiet først, og det norske folk etter blir beskrevet som rasister i "folk er folk"s artikler.

Jeg blir dritsur av hele situasjonen!! 68 av 69 av disse folka er registrert kriminelle, da er det kanskje ikke så rart at politiet holder et ekstra øye åpent. Særlig med tanke på organisert kriminalitet!!

Her kommer de og later som om de er fattige med å rote i søppel og kle seg som om de har levd på gata hele lovet, når de har både sigaretter, Coca-Cola og gullvisa. De griser til vårt samfunn og er sure for at Norge ikke setter opp ekstra toaletter til dem og ordner med dusjer og folk som kan rydde opp etter dem. Noe frekt da Norge årlig bruker 1,2 milliarder for å hjelpe dem i hjemlandet sitt.

"Folk er folk" pisser jeg på, dette er muligheter som heller burde vært gitt våre egne norske fattige, alkoholikere, hjemløse og narkomane som virkelig trenger hjelpen. Ikke disse ufyselige frekke og utakknemmlige som kaster på elva det ferske brødet naboen kjøpte på Kiwi og ga til dem!!!"

På tross av avsløringene på NRKs Brennpunkt så fortsetter romfolket med å tigge, spille bingo og utføre triks. De sier at de ikke tilhører det kriminelle nettverket som ble avslørt i dokumentaren, og tar avstand fra det.

Da kan jeg fortelle at jeg har skrevet flere innlegg, blant annet etter å ha sett dem med både gullkort og tjukke pengebunker.

.

.

#romfolket #tigging #svindel #kriminalitet #brennpunkt #brennpunktnrk #nrkbrennpunkt #drammen #norge #samfunnsproblem #lykkelandet #kriminellorganisasjon #krimineltnettverk

2 kommentarer
  1. Enig med deg her Roger! Har aldri gitt de en krone. At enkelte kan være så naive er beyond me…….

  2. Hege Helgesen: Ja sant! Og hva med ‘vi’, det norske folk som klager på dårlig helsevesen, skole, alle pengene som sendes ut av landet osv – så sender ‘vi’ så ufattelig mange millioner ut av landet selv – til Romania!!! Her er en del i dette landet som burde få litt mindre lønn/trygd tenker jeg..

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg