Norge Bryter Parisavtalen – blir saksøkt!

I går utlyste regjeringen 102 nye leteblokker for oljeboring i nord. Mer oljeboring i Arktis strider mot Norges forpliktelser til å nå klimamålene fra Paris, og er på tross av all kunnskapen vi har om hvordan fossile utslipp forårsaker negative klimaendringer.

Regjeringen vet at oljen gir store utslipp som bidrar til klimaendringer og ekstremvær som tyfoner og tørke, hvilket fører til store lidelser rundt om i verden. De vet at vi har funnet mer olje enn vi kan forbrenne. Likevel åpner regjeringen det sårbare Arktis for å hente opp enda mer.

Det er ganske drøyt.

Sammen med Natur og Ungdom har Greenpeace saksøkt den norske staten. Vi mener at å åpne for oljeboring i Arktis er et brudd på Grunnlovens miljøparagraf 112.

Det er en voksende global bevegelse som står sammen mot den norske regjeringens klimahykleri. Over 200.000 har allerede underskrevet kampanjen. Disse navnene vil bli brukt som bevis i retten på at motstanden mot oljeboring i Arktis er stor. Hvis du ikke allerede har gjort det, støtt gjerne saken ved å signere kampanjen.

Signer her <— Link!

Takk så mye for støtten!

Bunny Trash, medlem i Greenpeace.

Les mer om saken: NRK-Link!!

Video-Link!!

#oljeboring #klimamål #klimaavtale #paris #parisavtalen #bruddpåparisavtalen #klima #klimaendringer #regjering #dennorskeregjering #norgesregjering #arktis #dennorskestatsaksøkt #statennorgesaksøkt #norgesaksøkt #søksøktnorge #norge #saksøkt #naturogungdom #grunnlovensmiljøparagraf #bruddpågrunnlovens #miljøparagraf #klimahykleri #kampanje #greenpeace

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg