‘Havnesjefen’ og svaner i Drammen

Det var trist å lese at ‘Havnesjefen’ ble avlivet. Det synes jeg var helt unødvendig. Jeg er helt sikker på at der var mange andre mye bedre løsninger å velge mellom, men slik er mennesker.

Tragisk!

Vet ikke om det er sant, men jeg har hørt rykter om der var framlagt et tilbud for ‘Havnesjefen’ å flyttes hit til Drammen. Vet ikke helt hvordan det hadde blitt. Jeg tenker tilbake til en hendelse i fjor sommer.. Jeg la ut om det på Facebook den gang, men det var særdeles få som så ut til å bry seg…

Det var i juni i fjor, altså 2016, og dette var mine ord den gang:

I går kveld rundt halv tolv på kvelden møtte jeg en noe blek turgåer. Vi kom i snakk og han fortalte at han hadde litt dårlig samvittighet.

På strekningen langs elven mellom Bybruen og Strømsø bru (Holmenbruen) hadde han (ca klokken 23) etter han passerte turbinen og gått videre mot Jernbanekaia/Gyldenløves brygge blitt vitne til at tre unge menn (20+) drev å kastet store steiner mot en svane. Ikke småstein for å skade eller skremme, men store steiner med størrelse for å ‘mose’ en svane.

Da trekløveret oppdaget turgåeren stoppet de og gikk på en måte ‘sammen’ med turgåeren et lite stykke. Turgåeren sa ikke noe om hendelsen, og trekløveret lot han være, snudde og gikk tilbake.

Ti minutter etter møtte jeg turgåeren og han fortalte meg at han var redd for at trekløveret ville skade eller i verste fall drepe svanen. Han beskrev gjerningspersonene for meg: De var tidlig i tyveårene, to hvite og en helt mørkhudet. De var gjennomsnittlig høye og breie unntatt den ene hvite gutten. Han var tynnere og høyere enn de andre, hadde blå pikéskjorte med hvit krage og virket som om det var han som ledet an gruppen.

Da jeg ble fortalt dette skyndet jeg meg til åstedet, men jeg så ikke noen mennesker, og desverre ikke noen svane heller.

Men jeg ber dere folkens, hold øyne åpne og vær oppmerksomme på dette trekløveret eller andre som truer og mishandler dyr (og mennesker). Jeg vet mange går langs elven, ikke la noen mishandle eller drepe svanene. Si ifra hvis dere ser noe, ikke nøl med å ringe politiet, ta bilder, filme, hvasomhelst som kan få slutt på slike menneskers ugjerninger…..!!

Takk!

Som sagt så var det nesten ingen som brydde seg den gang dette hendte. ‘Havnesjefen’ alene har fått mye oppmerksomhet fordi han var aggressiv. Det var han mest sannsynlig fordi han var blitt plaget av mennesker. Men når folk ikke bryr seg om den slags dyreplaging.. hva kan man forvente?!

Just saying!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#havnesjefen #svane #svaner #os #hordaland #oshordaland #osihordaland #avlivning #død #dyremishandling #fuglemishandling #svanemishandling #dyreplaging #drammen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg