Forsiktig hvem du omgås!

Jeg blir helt satt ut innimellom hvordan det har gått med enkelte av mine gamle venner oppe i nord-norge.

For ‘litt’ siden var det noen episoder som var helt ‘horrible’. Ei av de som var en av mine beste venner den gang jeg bodde i Harstad drev og la ut grusomme statuser på Facebook. Slike “jævla-møkkafolk-æ-hate-alle-og-alle-hate-mæ-æ-tar-livet-av-mæ-så-slipper-dere-se-mæ-igjen”-statuser.

Kommentarer med henvisninger til narkotika og stygge “selfies” er bare litt av hva som kom frem på internett. Selfies-bildene er så grusomme, hun ser virkelig ut som en hardbarka narkoman. Grøss. Og det legger hun ut som om hun er stolt, hun som for noen år siden ikke ville legge ut bilder av seg selv eller barna sine. Nå slenger hun ut bilder og hva som helst, uten å tenke på barna i det hele tatt.

Det er totalt hjerteskjærende å se hvordan denne flotte jenta, min gode venninne har endret seg totalt.

Det er så surrealistisk at jeg har ikke ord. Ei dame som hadde stell på alt, fikk seg utdannelse, leilighet, bil og barn. Jeg kjenner henne ikke igjen i det hele tatt, nå sitter hun og skjeller ut hele verden fordi hun selv valgt å bruke heroin. Og smart som hun var, så var det eneste hun ikke skjønte at tar en et slikt valg så er det bare en vei – feil vei. Utfor.

Nå sitter hun der med en kjæreste som jeg kjenner til fra min fortid. Et dophue som har for vane å lure seg innpå unge småbarnsmødre med narkobrukerpotensiale. Og så skjer det som alltid skjer. Det går ut over barna, og de blir sendt bort. I de tilfellene jeg vet om så har barna havnet i fosterhjem. Det har barna til henne jeg skriver om her også. Men heldigvis for dem, et fosterhjem hos nær familie. Det er sjeldent, ihvertfall slik jeg kjenner barnevernet og deres metoder.

Jeg vet ikke om min tidligere venninne sitter uten bil i dag, men slik hun oppfører seg så burde hun være uten både førerkort og bil. Bak rattet er hun er en fare for seg selv og andre. Hun har ihvertfall mistet leiligheten hun kjøpte, og utdannelsen er helt bortkastet. Så slik jeg forstår det bor hun sammen med dustekjæresten sin i en slitt og kald leilighet i et av byens dårligste strøk.

Nylig hadde en kompis av meg og dama hans vært innom der for å hjelpe dem med noe, som takk ble damas helt nye mobil til flere tusen kroner stjålet.

En må være forsiktig med hvem en omgås, narkomiljø er ofte veldig kynisk.

En risikerer å bli drept for småpenger, eller neste dose, tro meg, jeg vet.

Da jeg flyttet fra Harstad så var ting tilsynelatende veldig flott for min unge venninne, bare noen humper her og der slik jeg så det. Vi var kjempegode venner, som vi alltid hadde vært, i mange år.

Hun hadde barna sine, hadde jobb og bil. Leiligheten hun hadde kjøpt sto i fare for å havne på tvangsauksjon fordi hun ikke greide få den solgt, og hun kunne ikke bo der selv. Men den gang virket det som hun hadde godtatt det, og skulle jobbe seg gjennom det. Hun leide en romslig leilighet, og ting var på plass. Hun så bra ut, velstelt, vakker og blid.

Noen år etter var snuppen min og jeg på besøk i Harstad. Alt var som før bare at hun hadde flyttet til en leilighet mer sentralt og med flott utsikt. Hun så bra ut, ungene hadde det bra. Og slik var det neste gang vi besøkte nordnorge igjen. Da så hun faktisk bedre ut en hun noensinne har gjort. Jeg var så glad for henne, og jeg var også i en flott periode og vi fikk snuppen min til å ta et bilde av henne og meg sammen. Etter det hverken så jeg henne igjen, eller hørte noe mer fra henne.

I tiden etter, i lang tid etter så sendte jeg henne meldinger på Facebook og SMS. Fikk aldri noe svar. Så kom det frem at hun var blitt sammen med dette dophuet. Jeg tenkte at det fikk bare være, jeg var glad i henne, og hun var fremdeles min venninne. Jeg fortsatte prøve ta kontakt innimellom, på alle mulige måter. Men nei, hun svarte meg ikke mer. Til slutt så lot jeg det bare være. Helt til den dagen jeg oppdaget en selvmordstrussel hun hadde skrevet på Facebook. Da skrev jeg at hun måtte skjerpe seg, hun har barn, tenåringer som ikke burde se dette, og hun har familie og venner som bryr seg om henne og er glad i henne. Men da svarer ikke hun, da er det det dumme dophuet av en kjæreste hun har som svarer. Og han har ikke hjerne, kan ikke skrive og er faktisk helt talentløs. Han er dummere enn en låvedør. Da jeg sa det til han ble jeg blokkert på Facebook.

En annen hendelse var at jeg plutselig fikk en drapstrussel fra henne, tror ikke den var ment til meg, der sto følgende: “ligg unna eller så dræp æ dæ di fetta!!”

Da var det nok, jeg kan ikke gjøre noe for å hjelpe henne, hun er fortapt, og hun vil ikke ha med meg å gjøre. Og når hun sender drapstrusler, uansett hvem det var ment til, så er det noe helt galt inni hodet hennes. Så med det er min venninne borte, hun som nå bærer samme navn kjenner jeg ikke… ferdig der!

Men jeg må si det er veldig synd å se hvordan det har gått med mange av mine gamle venner og bekjente der oppe i nord.. i Harstad. Det har vært flere hendelser i det siste, og jeg skjønner at det er narkohelvete!!

Er det noen der oppe som kan hjelpe, så ikke sitt å se på, men hjelp!!

Anonyme Narkomane: Link!!

Arbeid Mot Narkotika (Actis, rusfeltets samarbeidsorgan): Link!!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#narkohelvete #gamlevenner #fortid #venner #heroin #dop #barn #knark #barnevern #narkomiljø #tyveri #narkotika #vinningsforbrytelser #vinningskriminalitet #narkomani #fosterhjem #barnevernsbarn #drapstrusler #suicidal #harstad

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg