Hva gjør man? Hva ville du gjort?

Plutselig smalt det, noe tungt gikk i gulvet over meg. Vi bor i et stort hus med mange leiligheter, og i går skjedde det noe i etasjen over.

Etter smellet etterfulgte meget høy brøling. Sint og aggressivt. En mann. Jentene mine ble redde og stressa. De begynte å bjeffe rundt seg og jeg måtte roe dem ned.

Brølingen fortsatte. Og kraftige dunk i gulvet med jevne mellomrom. Som om en person som ble kastet i gulvet hver gang vedkommende prøvde å reise seg.

Hadde brølingen vært på norsk hadde jeg hørt hvert ord, så høyt var det. Nesten som om det skjedde i vår leilighet.

Det var brutalt. Etter ti minutter søkte jeg opp vedkommende nabo på nettet, fikk mobilnummeret, sendte melding og spurte om der gikk bra.

Det gikk noen minutter til, så ble det stille. Under et minutt etter fikk jeg svar på melding. En ‘forklaring’ – en bortforklaring.

Jeg vet at det var vold. Og med min melding ville jeg fortelle, gjøre dem bevisst på at jeg er vitne. At hvis det gikk galt, så visste jeg at ingen har ‘ramlet’ i en trapp, eller i dusjen. Eller snublet i dørkarmen, eller gått på en dør.

Denne mannen har truet meg. Flere ganger. Så jeg vet hvor gal han er. Han truet meg fordi jeg ikke låste døren når jeg gikk ut med søpla. Fordi sykkelen hans som var ulåst ble stjålet (noe jeg tror var forsikringssvindel). Og en gang simulerte han at han skjøt meg med pistol. En stor aggressiv mann som ‘klikker’ ved jevne mellomrom.

Så jeg ble redd for dama.

Noen mennesker mener at man ikke skal blande seg. Og mange gjør ikke det. Men hva hvis det gikk for langt, hvis det utenkelige skjedde? Hva med samvittigheten da? Og hva med hun dama? Skulle jeg bare latt henne få gjennomgå fordi hun er så ‘dum’ og fortsatt er sammen med krapylet?

Og hva hvis det var en selv som fikk gjennomgå?

Ville en ikke da satt pris på at noen faktisk bryr seg?

Hva mener du?

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#vold #voldinærerelasjoner #overgrep #husbråk #mishandling

6 kommentarer
    1. Synes det er bra du bryr deg <3 bor i blokk selv og har opplevd lignende..bare at det var ei dame alene med ett barn..og de var norske..så forsto alt. Gikk å ringte på!! Hun prøvde å bortforklare med at sånn er det å være alene med barn..sa mot henne at jeg er selv alene med ei datter..ett år eldre..og slik skal det ikke være. Sa jeg hørte alt,og at jeg kom til å gå videre med dette... barnet bor ikke der mer..

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg