Har kjøpt to julealbum – og slik ble stemningen.. ❤

I år har jeg kjøpt to CD-plater med julemusikk.

Den ene er fra tidligere år med Kylie Minogue, «Kylie Christmas». Den er gitt ut i tre utgaver, de to første i 2015, og den jeg har kjøpt er fra 2016 og kalles for «Snow Queen Edition» med flere bonuslåter.

Den andre CDen er helt ny, den er med Sia og heter «Everyday is Christmas»

Kylies album inneholder hele 22 låter. Bare stemmen hennes i seg selv lager litt julestemning. Sukkersøt. Dette albumet inneholder nyutgivelser av gamle klassikere som «Santa Claus is coming to town», «Winter Wonderland», «Let it Snow» og «Santa Baby», men også hele fem selvskrevne låter i tillegg til sanger skrevet av blant annet Paul McCartney og Chrissie Hynde, og med seg på albumet har hun Frank Sinatra, James Corden, Iggy Pop, Mika og søsteren sin Dannii Minogue.

Det starter som et litt ‘jazzete’ klassisk julealbum, låt nummer 3 er en nydelig duett med James Corden «Only You» og mange gleder seg nok over at hun har omgjort East 17 sin store hit fra 1994 «Stay Another Day» til en julesang. Men det er ikke før låt nummer 6, «Christmas Wrapping» sammen med Iggy Pop at det blir ‘fart i sakene’. Derfra ‘svinger’ det ganske bra, til og med låt nummer 11, duetten med Danii Minogue «100 Degrees». Jeg likte godt hennes selvskrevne «White December» (nummer 14). Så tones det ned med ballader og avsluttes med en juleversjon av Rozallas hit «Everybodys free (to feel good)» fra 1992.

Albumet har fin stemning og er en hel del bedre enn jeg synes julealbum bruker å være. Søtt, variert og velprodusert.

Link: Kylie – Every Day’s Like Christmas (YouTube)

Link: Kylie – Every Day’s Like Christmas (Spotify)

Sias album inneholder kun 10 låter, men alle låtene er originale, altså helt nye, laget av henne selv. Allerede første låten gjør meg glad «Santa’s coming for us» og humøret holdes oppe på neste sang «Candy Cane Lane». Altså dette er julegavemateriale til alle som liker god musikk, CD-lyd, og samler musikk i fysisk format. Låt nummer 3 er en helt nydelig ballade «Snowman», muligens den beste låta på albumet, og etterfulgt av (nesten) like fantastiske «Snowflake». Så blir det moro igjen med låt nummer 5 og 6, «Ho Ho Ho» og «Puppies are Forever». Nummer 7 «Sunshine» er også veldig bra. Nummer 8 «Underneath the Misteltoe» er heller ikke dårlig. Nummer 9 er tittellåten «Everyday is Christmas», den er unik og bygger seg veldig opp for hver gang man hører den. Siste låt er «Underneath the Christmas lights», og den har jeg bare ett ord for «spesiell».

Hver spor er en hit, og dette albumet kommer jeg til å høre masse på i framtiden, selv når det ikke er juletider. Og det har allerede gitt meg masse god stemning og glede!!

Link: Sia – Santa’s coming for Us (YouTube)

Link: Sia – Santa’s coming for Us (Spotify)

Til sammenligning for at dere skal skjønne hvordan julemusikk jeg liker, så er favorittsangene mine gjennom tidene «Driving home for Christmas» med Chris Rea og «Rocking around the Christmas Tree» med Mel & Kim.

Link: Chris Rea – Driving home for Christmas (YouTube)

Link: Chris Rea – Driving home for Christmas (Spotify)

Link: Mel & Kim – Rocking Around The Christmas Tree (YouTube)

Dolly Parton, Kenny Rogers og Boney M har også slått veldig bra an hos meg.

Link: Dolly & Kenny – The Greatest Gift Of All (YouTube)

Link: Dolly & Kenny – The Greatest Gift Of All (Spotify)

Link: Boney M – Christmas/New Years Mix (YouTube)

Liker du julemusikk? Noen favorittsanger? Artister? Band? Album? Fortell!!!

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#jul #julealbum #christmas #christmasalbum #julemusikk #music #kylie #kylieminogue #kyliechristmas #snowqueenedition #sia #everydayischristmas #julen2017

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg