Hva mener du om: terapi, medmenneskelighet og snillisme?

Jeg går i terapi. Nå bruker jeg Psykiske Helsetjenester Drammen Kommune. Har også siste året vært i kontakt med Bris, Dps og privat psykiater. Jeg er veldig fornøyd med disse tilbudene, og jeg fikk dem ikke én dag for tidlig.

Nå får jeg terapi ukentlig bla. i form av samtaler med terapeut og et malekurs som jeg var på sist i dag.

Malekurset er en aktivitet med fokus på å være tilstede ‘her og nå’, hvor jeg opplever pause fra forstyrrende tanker og følelser. Jeg opplever trygghet, gruppetilhørighet og likeverd. Jeg elsker atmosfæren i ‘huset’ og i atelieret. Malekurset fungerer som en sosial aktivitet i et trygt felleskap med overføringsverdi til andre livsområder. Jeg setter meg og oppnår egne mål med å male. Jeg opplever glede av å skape «mine» bilder. Jeg får mer kroppsbevissthet og jeg lærer teknikker og metoder, ser motiver fra andre perspektiv, som «fugle- og froskeperspektiv». Jeg utvikler også mitt «talent» hehe, og nyter kunstopplevelser.

Høsten som var fikk jeg stille ut bildene på utstilling i forbindelse med Verdens psykiske helsedag. Det var moro!

Utstillingen lærte meg mye om hvem en har her i livet, hvem jeg er, og hvem som bryr seg om meg – med meg.

«Snillisme» er et problem i Norge. Vi ytrer og diskuterer mye på bl.a. på internett om hvor viktig det er å stille opp for hverandre. Medmenneskelighet. Venstrevridd politikk hvor vi skal ta inn tusenvis, titusenvis av flyktninger i landet her. Mennesker fra høyt belastede og sterkt utsatte områder. Så er fakta at «vi» evner ikke engang å stille opp for våre medmennesker som er her allerede og sliter tungt i hverdagen, «vi» klarer ikke stille opp den éne dagen i året. Verdens psykiske helsedag!

Jeg så ikke et eneste familiemedlem eller noen venn den dagen, ikke engang på utstillingen hvor jeg stolt stilte ut bildene mine.

Jeg var ikke alene som opplevde dette. Vi var flere «traumatiserte» kunstnersjeler. Og vi hadde heldigvis, der og da, hverandre.

Så ja, terapi funker.

Snillisme funker ikke.

Ærlighet funker.

En må stole på seg selv først, så andre. Skal en hjelpe andre så må en gjøre noe selv. Ikke bare mene at vi burde/må hjelpe, og så være bare «sååå opptatte» når det kreves handling.

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#terapi #medmenneskelighet #politikk #høyre #venstre #ap #frp #sylvi #støttsylvi #støttlisthaug #listhaug #drammenkommune #psykiskehelsetjenester #energihuset #verdenspsykiskehelsedag #sylvilisthaug #malingsomterapi #kunst #kunstutstilling #maleri #maleriutstilling #snillisme #norge

Blogging er også veldig terapeutisk og fungerer ofte meget bra.

#blogg #blogger #blogging #bunnytrash

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg