Jeg ble født og vokste opp i Harstad.

Harstad er etter folketall den nest største byen/kommunen i Troms fylke. Byen er Nord-Norges tredje største, og kommunen beboes av 24 845 innbyggere. Harstad ligger lengst nord på Hinnøya, og fra 1. januar 2013 ble tidligere Bjarkøy kommune en del av Harstad kommune.

Harstad er eneste by på Norges største øy og omtales gjerne som "Vågsfjordens perle". "Perlen" har midnattsol fra 22. mai til 18. juli og mørketid fra 30. november til 12. januar.

Harstad omfatter også en del mindre og små øyer. Blant annet Bjarkøy (01.01.13), Arnøya, Gressholman, Kjeøya, Kjøttakalven, Måga, Rogla og Åkerøya.

Harstad kalles ofte for kulturbyen i nord, og er fast vertskap for "Festspillene i Nord-Norge" og "Bakgård"-festivalen. Festspillene har vært et årlig arrangement siden 1965 og foregår rundt sankthanstid. I år er det festspill fra 23-30 juni. Festspillene er bla. utstillinger, teater, seminarer, konserter med kulturmusikk fra hele verden, marked og byfest. I år blir festspillene besøkt av blant annet AquaSonic fra Danmark som er verdens første undervannsband, og rockebandet Mammút fra Island.

"Bakgården" er en helgefestival på høsten (16-18 august i år)som i hovedsak består av konserter, marked og byfest.

Det heter "Bakgården" fordi konsertene spilles i en stor bakgård midt i hjertet av Harstad sentrum. "Bakgården" er en ny festival som startet 23. mai 2009. Siden den gang har artister som Donkeyboy, Nemoland, CC Cowboys, BigBang, Eva & The Heartmaker, Vinni & The Vagabonds, Briskeby, Venke Knutson, Dum Dum Boys, Sivert Høyem, Bertine Zetlitz, Morten Abel og verdenskjente Anastacia og The Hooters hatt konserter der.

I år skal blant annet Return, Halie, Dance with a Stranger, Raga Rockers og Level 42 spille der.

Severdigheter i Harstad er steder som Trondenes som er byens "tusenårssted". Området har bygninger fra gammel og ny tid, innehar og utgjør blant annet en samling kulturminner med et mangfold av materiale fra nær og fjern historie.

På Trondenes er Adolfkanon, Altevågen, Trondarnes Distriktsmuseum, Trondenes Historiske senter og Trondenes kirke fra ca. år 1250.

Ellers i Harstad kan man se skonnerten Anna Rogde, Grottebadet, Harstad Kirke (1958), Røkenes gård og Sandtorgholmen. Og min personlige favoritt, utsikten fra toppen av Bjarkøy (Stangheia).

Harstad har også fine turområder som for eksempel sentrumsnære «Folkeparken» som består av milevis med turstier og lysløyper som blir oppkjørt om vinteren til skibruk. I Folkeparken befinner «Grunnvannet» seg, et populært turmål for bading og grilling.

Andre flotte badesteder finner man ved havet på strendene ved «Gressholman» på byens sørside, og ved «Elgsnes» på nordsiden av byen.

Mer om Harstad finner man her: Link!!

Selv er jeg født på Harstad sykehus som var ferdig bygd året før jeg ble født. Jeg er oppvokst på Seljestad som er regnet som bydel grensende til sentrum. Min fars slekt er fra stedene Fjelldal og Risøyhamn, selv er han er født i Tromsø og oppvokst på Trondenes i Harstad hvor mine besteforeldre bosatte seg til de døde. Min mammas slekt er fra Andørja, hun ble født i Bogen og vokste opp der og på øya Rogla, min mormor bosatte seg en mil sør for Harstad sentrum, i Kila, etter min morfars død på Rogla. Der levde hun helt til hun måtte flyttes på hjem et år før hun døde.

Mine foreldre møttes på et utested på Grand Hotel i Harstad sentrum. Under et år etter var de gift og fikk min tre år eldre søster Anita. De bosatte seg på Åsby noen kilometer sør for sentrum. Da de ventet meg kjøpte de leilighet i et rekkehus i skogen. Med den beste utsikten over byen. Solstien, utsikten borettslag, øvre Seljestad.

Jeg gikk på Seljestad barne- og ungdomsskole. Jeg flyttet deretter til Ibestad Kommune og gikk første året på videregående der.

Jeg har også vært elev på Spesialpedagogisk Senter, studert på Folkeuniversitetet og fullført Kokkelinja på Stangnes videregående (Harstadbothn).

Jeg har jobbet med å vaske ned ferger på Ibestad, jeg har hatt diverse stillinger i Harstad kommune, Sama Sykehjem, Harstad Sykehus, Kaffistova. Jeg har jobbet som Forbrukerkontakt i Harstad og vært med Utekontakten og hatt forelesninger i andre byer og kommuner. Jeg har i kortere perioder flyttet fra Harstad og bodd på Ibestad og jobbet på sykehjem der, flyttet til Trondheim og Oslo og jobbet med meg selv, bodd på Kvaløya i Tromsø og jobbet på Kvaløysletta Sykehjem.

Jeg har også bodd en sommer i Christiania, København, Danmark.

Jeg har bodd rundtomkring i hele Harstad by. Som barn bodde jeg på Seljestad, litt i Harstadbothn, Kila, Fauskevåg og Trondenes. Mine foreldre hadde en dramatisk skilsmisse, så det ble mye hit og dit.

I tenårene bodde jeg i byen/sentrum, på Seljestad, på Bergseng og i Breivika. Så møtte jeg en som jeg jeg giftet meg med, vi bodde sammen i Breivika og på Trondenes før vi kjøpte et lite hus på 37,5 kvm på Sama. Etter hans tid bodde jeg i Samasjøen og til slutt Seljestad.

Så stakk jeg via Verket, Klokkarstua, Hurum til Drammen. Først bodde snuppen min og jeg i Neumannsgate så flyttet vi hit til homohuset for ni år siden.

Vi har vært sammen i over 11 år.

Jeg savner ikke Harstad. Drammen er en fantastisk fin by hvor det skjer noe, og det skal en del til for å kjede seg. Minuset er den muslimske innvandringen, men med venstrevridd politikk og rød media så er det problemet under utvikling i hele landet nå.

Harstad har en del tunge miljøer, og folk er ikke åpen for kritikk eller debatt om hvordan ting kan bli bedre. De fleste later som og presenterer Harstad som en flott by der alt er bra. En mentalitet og holdning jeg ikke kan stå for.

Men der er veldig fin natur, spesielt fjorder og fjell, midnattssol og nordlys. Og kjære Bjarkøy. Hvis noen vil besøke Hinnøya og Harstad så anbefaler jeg å reise dit i Juli.

Takk for at dere leser!

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#nordnorge #troms #harstad #hinnøy #bjarkøy #stangheia #vågfjordensperle #rogla #ibestad #rolla #festspillene #bakgården #trondenes #adolfkanon ##trondeneskirke #grottebadet #grunnvannet #annarogde #folkeparken #gressholman #elgsnes #andørja #kila #tromsø #christiania #oslo #trondheim #københavn #seljestad #sama #verket #klokkarstua #hurum #innvandring #tungemiljøer #fjord #fjell #midnattsol #nordlys #elvebyen #drammen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg