(Mis)tolkninger av korsfestelses-maleri av Sylvi Listhaug 💘

Først vil jeg fortelle dere som leser dette en liten historie. En hendelse, noe jeg opplevde bare for noen måneder siden. Om hvordan øyet som ser tolker «kunst», og at det er bare kunstneren selv som vet hva han ville formidle.

Det er vel greit å ikke «overdøve» kunstneren hvis man ønsker å få svar.

Det er slik at hver tirsdag bruker jeg være på malekurs. Vi er en koselig liten gruppe på 6-7 stk sammen på et atelier. Det er andre året mitt der, og jeg trives veldig godt.

Dagen etter, på onsdager bruker en annen gruppe atelieret. Og en onsdag hadde jeg en avtale med noen andre på huset hvor atelieret er. Jeg var veldig tidlig ute, og gikk derfor inn på atelieret og tok fram utstyret mitt og maleriet jeg holdt på med. Der stod jeg og ante fred og ingen fare, som det alltid er når jeg er der.

Én etter én dukket de fra onsdagsgruppen opp. Noen smile og hilste. Noen gikk rett i gang med arbeidet sitt. En dame som tilhørte gruppa kom bort til meg og kikket på bildet mitt. Så spurte hun hva jeg mente med hva jeg malte. Før jeg fikk svart hadde hun hisset seg så opp at mine ord kom ikke til. En mann i gruppa kom bort, han hisset seg også opp. Akkurat i ord hva han sa husker jeg ikke. Men både han og hun likte ikke bildet mitt og begge var meget opphisset. Sinte og aggressive!

Jeg sa at enten kunne jeg forklare dem bildet, eller så måtte de bare gå tilbake til sitt, for jeg syntes det var ubehagelig at de oppførte seg så hissige. Begge roet seg. Jeg fikk ikke forklart bildet mitt, så da hadde de kun sin egen tolkning av maleriet.

Hun spurte om hun fikk lov å fotografere maleriet mitt. Det svarte jeg at det var greit. Så dro mannen fram sin mobil også. Og begynte ta bilder, men han tok ikke bare bilder av maleriet mitt, men av meg også. Det tillot jeg ikke og tvang han til å slette bildene. Da ble det igjen at han begynte hisse seg opp, men han slettet bildene og trakk seg tilbake.

Denne mannen og kvinnen var muslimer. Og mitt bilde var en slags «politisk statement» med teksten: «Islam is an ideology, being gay is true love». Bakgrunnen i bildet var rosa, og der var malt et par symboler på bildet i regnbuefarger. Symbolene dere ser i innlegget her.

Mitt bilde er politisk, men det handler mest om kjærlighet. En forbudt kjærlighet (ifølge Sharialov og islam) som trenger aksept. Mitt positive budskap ble av dem tolket som veldig mørkt og negativt. Negative reaksjoner som ligner veldig på de jeg ser på sosiale medier i dag etter Sylvi-bildet ble offentlig.

Når jeg ser på maleriet av Sylvi Listhaug der hun henger naken på korset så ser jeg veldig bra kunst. Bildet er tydelig, gjennomført, trist og vakkert. Og det brukes sterke symboler som vekker reaksjoner.

Ved beina hennes er det stilt opp mikrofoner, og slagord som «mass surveillance» i bakgrunnen.

Naglene som er slått gjennom Listhaugs hender, er dekorert med logoen til partiet Rødt. Det var Rødt som fremmet mistillitsforslag mot Sylvi Listhaug som justisminister.

En Frp-logo er malt på Listhaugs venstre skulder, og på magen er det malt «Min Kamp». Og en av mikrofonene er merket med AFK, en signatur.

Alle disse symbolene tydeliggjør galskapen som har vært siste tiden. Der den røde siden fikk Listhaug korsfestet. Mens FrP-logoen på armen betyr at Sylvi stod og står støtt ved sin politikk. Hun valgte folket sitt fremfor seg selv.

Mikrofonene representerer norsk massemedia der bare én av ti ikke vrir og vrenger på, eller fortier sannheten. Så ikke la dere lure av hva som kommer frem om dette i avisene fremover nå. Det har kun til hensikt og ramme Sylvi Listhaug. Tipper noen til og med greier å arrangere «intervjuer» med den anonyme bakpersonen.

Nederst i bildet er Sylvis blomsterhav fra oss, folket.

Hun har korset rundt halsen og blir korsfestet som en kvinnelig Jesus. Husk at Jesus kom tilbake etter korsfestelsen, og det var etter det Jesus ble virkelig stor og for alltid husket.

Så jeg velger å tolke dette som noe positivt. Selv om det kanskje det var ment negativt, det vet bare kunstneren. «Kunst» som dette er laget for individuelle tolkninger. Jeg hyller bildet, og velger ikke la venstresidens hylekor gå så meget mer innpå meg. For er det noe de elsker, så er det å provosere høyresiden. Det fikk jeg nok av da vi sendte Listhaug blomster som de medmenneskene vi er da vi opplevde trakasseringen og mobbingen hun ble utsatt for. Og at vi ble skreket nazister og rasister til under demonstrasjonen 18. mars.

Det er helt sikkert mange som lar dette provosere og lager dumme diskusjoner av dette. Men som sagt, jeg velger altså å le av de som bruker enhver mulighet til å skape mer konflikter og hat.

Jeg velger heller å glede meg litt til Sylvi Listhaug «står opp» igjen. Det kan bli spennende!!

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#kunst #kunstner #maleri #korsfestelse #politikk #politiskebudskap #kjærlighet #medmenneskelighet #islam #muslimer #sharialov #rødt #arbeiderpartiet #ap #venstresiden #kors #symboler #symbolikk #tolkning #aksept #korsfestelsen #jesus ##afk #hylekor #fremskrittspartiet #listhaug #frp #gjenoppstandelsen #sylvilisthaug

20 kommentarer

Siste innlegg