Plastikk kirurgi, influencere, Grace and Frankie, omsorgssvikt og ansvarsfraskrivelse!

Det er ikke mye jeg har skrevet om plastikk kirurgi i bloggen her. Det er fordi jeg hverken er for eller imot slike inngrep. Eller for å si det på en annen måte, jeg er både for og imot – hvis det gjør dere klokere.

Altså, unge mennesker som Isabel Raad og Sophie Elise (bloggere) har gjennomført mange plastikkoperasjoner. Ikke fordi de hadde deformasjoner eller skader. Ikke for at de var mindre pene eller mobbet for utseendet sitt. Men fordi!! (??)

Sophie Elise har påstått at hun ble mobbet (i noen setninger her og der, blant annet i boken sin ‘Forbilde’.) Personlig tror jeg ikke det var noen mobbing, og ihvertfall ikke noe som egentlig hadde med utseendet hennes å gjøre, bare en unnskyldning. Jeg er fra Harstad selv, har ikke hørt noe om mobbing. At noen er ufine og frekke i sine kommentarer, det tror jeg på. Det handler om sjalusi, ikke mobbing. Sophie Elise var en søt og pen jente før hun tok valget å forandre sitt utseende totalt.

Nevnte personer har gått ut med at de har fått utført plastikk på grunn dårlig selvbilde og dårlig selvtillit. De sier at det ikke har hjulpet på selvbildet og selvtilliten. Men fortsetter å ta slike operasjoner.

Jeg er imot at unge umodne mennesker skal få gjennomført plastikk! Jeg er imot at unge umodne mennesker skal få påvirke andre på dette området. Kravene burde bli strengere for å få gjennomført plastikk! En mye strengere vurdering av årsak, og evt en meget høyere aldersgrense. Med unntak av misdannelser, skader ol..

Gå i terapi hvis du har dårlig selvbilde og eller selvtillit!

Uansett, dette handler ikke om bestemte personer, men ‘influencere’. Offentlige personer som påvirker mennesker gjennom medier. Influencere, det være bloggere, skuespillere, reality-TV ungdommer (Paradise Hotel), Kardashians etc..

De som lar seg påvirke mest er unge mennesker, særlig ungdommer i tidlige tenår og opp til midten av tyveårene. Og først og fremst jenter. I den gruppen finnes flest sårbare, og færrest selvtenkende (i mangel av et bedre ord akkurat nå). Av en eller annen grunn tror disse jentene at de bør se ut som, oppføre seg som, og være som sine idoler. Og jeg tenker, det er vel greit å bli påvirket til å kjøpe en jakke som Cardi B har, kjolen til Kylie Jenner, veska til Selena Gomez, hårfrisyren til Ariana Grande eller løsvippene til Sophie Elise. Men rompeimplantat fordi nevnte Sophie Elise har, fordi Isabell Raad har, fordi Kim Kardashian har. Det er ikke bra..

Jeg har også fått med meg at en hel del av disse influencerne mener at de ikke har noe ansvar for påvirkningen de har. Temaet har vært veldig diskutert i det siste, og jeg ser norske bloggere, jenter, skrive at det er foreldres ansvar, at foreldre må gjøre jobben med å hindre at så små barn ser på aktuelle TV-programmer eller leser diverse rosa-blogger. Det viser bare hvor liten og egoistisk deres verden er! Så klart er det i utgangspunktet foreldres ansvar, jeg håper ingen er uenig i det. Og heldigvis finnes det mange barn og unge som har oppegående foreldre med gode verdier og en fungerende hjerne som har evne til kritisk tenkning og som passer på. Likevel så påvirkes nesten alle mennesker, bevisst eller ubevisst.

Det finnes flere store problemer med ansvarsfraskrivelsen til influencerne i media. Det største problemet er, hva med de barna og ungdommene som ikke har noen hjemme til å hjelpe dem med filteret og tenkningen? De som ikke har foresatte som fungerer av en eller annen grunn, eller som ikke har noen voksne som kan bidra? Hva når foresatte ikke synes dette er viktig eller noe å henge seg opp i? Eller ikke er tilstede? Hva når man ikke har med seg de trygge verdiene hjemmefra og ikke har noen å snakke med? Når man ikke forstår hva det vil si å dele ukritisk?

Det finnes tragisk mange barn og unge som ikke har foresatte, en mamma eller pappa som fungerer. Det kan være rus, psykiatri, svake evner, eller annen sykdom, dårlig fosterhjem og barnevern, og så videre. Foresatte som rett og slett ikke klarer, eller gidder å gi sine barn og unge de «verktøyene» de trenger for å forstå, og dermed ta de gode og riktige valgene.

Hvor er hensynet til barn som lever i omsorgssvikt? Har influencere og deres bruk av media ikke noe ansvar? Jo, mener jeg!

I følge forskning er det slik dessverre at veldig mange barn om opplever omsorgssvikt ikke lærer å regulere følelser når de blir eldre. Muligheten som vi andre har til å regulere oss når vi blir påvirket er «ødelagt» og de sliter med hvordan de skal klare å lage seg filter og ta gode valg. Og da har de heller ikke noen som forteller dem at livet influencerne lever, ikke er «normalt». Når man mangler denne reguleringen er forståelsen for konsekvenser ikke tilstede.

Influencere som beskrevet burde skamme seg for ansvarsfraskrivelsen, særlig i alvorlige temaer som dette. Og da spesielt når de kaster seg ut i debatter og er FOR, og egentlig ikke har satt seg noe inn i hva de faktisk gjør, og hvilken påvirkning de faktisk har!

Jeg sier igjen at jeg er imot at unge umodne mennesker skal få gjennomført plastikk! Jeg er imot at unge umodne mennesker skal få påvirke andre på dette området. Kravene burde bli strengere for å få gjennomført plastikk! En mye strengere vurdering av årsak (og utseende), og evt en meget høyere aldersgrense.

Plastikk er for misdannelser, skader, arr og så videre. Jeg ser heller ikke problemer med at godt voksne modne mennesker med konsekvensforståelse kan ty til plastikk for å justere litt her og fikse litt der. Jane Fonda ser fordømt bra ut, hun er 80 år, hun har ikke et helt liv å ødelegge, ei heller er hun ikke «out there» som en stor influencer som påvirker unge mennesker for klikk og penger.

Takk for at dere leser!

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#plastikk #plastiskkirurgi #kirurgi #silikon #botox #fillers #restylane #brystoperasjon #rompeimplantat #influencer #skuespiller #blogger #sophieelise #isabelraad #sraad #terapi #reality #kardashians #paradisehotel #barn #utseende #selvbilde #selvtillit #terapi #operasjon #påvirkning #cardib #kyliejenner #arisnagrande #unge #kimkardashian #selenagomez #ansvarsfraskrivelse #foreldre #foresatte #psykiatri #rus #fosterhjem #barnevern #ungdommer #omsorgssvikt

Bildene er fra Netflix TV-komedieserie «Grace and Frankie». Nevnte Jane Fonda og Lily Tomlin har hovedrollene som venninnene i midten av syttiårene. De drikker margaritas og røyker marijuana. Selger dildoer og produserer vagina-ballonger.

Se også Lily Tomlin i filmen «Grandma» (2015), og begge øvrige sammen med Dolly Parton i klassikeren «9 to 5» (1980).

#netflix #janefonda #lilytomlin #graceandfrankie #grandma #dollyparton #9to5

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg