Historisk kjærlighetsmarsj del 1: jages som vilt, torturerte og fengslet!

Jeg liker ikke Russland, det er skremmende hvordan menneskebehandling som finnes der. Å kjempe for å kunne elske den en elsker burde ikke være tema i 2018.

Det var helt i begynnelsen av 2012 at jeg første gang hørte om at der bar vedtatt en ny lov som forbyr offentlig informasjon om homofili, biseksualitet og transseksualitet

Loven forsterket en allerede eksisterende trakassering, forfølgelse og diskriminering på bakgrunn av seksuelle orientering og kjønnsidentitet. Loven nekter mennesker å snakke om homofili til mindreårige. Det har fått dramatiske konsekvenser for unge homofile, som ikke lenger har noe sted å få informasjon, kunnskap, og ikke minst støtte fra. Det ble da også umulig med smittevern og forebyggende helsearbeid rettet mot homofile.

Det ble opprettet motreaksjoner og underskriftskampanjer. Blant annet reiste superstjernen Madonna verden rundt på turne i 2012 og opplyste verden om disse nye lovene. Under hennes konserter i Russland sto russiske myndigheter klare og dermed arresterte flere titalls homofile utenfor. Madonna lot seg ikke pille på nesen og trosset det nye lovverket med å opplyse om homofiles rettigheter og menneskerettigheter. Russland besvarte med å saksøke henne for 58 millioner kroner i oppreisning.

Media dysset alt ned av grunner jeg faktisk ikke har fått klarhet i. Her i Norge ble utrolig lite sagt eller skrevet om den saken. Hvem som har silikon i puppene og botox i leppene er mer interessant for norsk media.

Men noen reaksjoner ble det, da helst blant homofile og i homofile miljøer.

(Madonna/Pussy Riot)

Amerikanske utesteder boikottet russisk vodka, på protesterte innehaverne av flere homsebarer i New York utenfor det russiske konsultatet på Upper East side. Flasker med russisk vodka ble helt ut på bakken i protest mot Russlands strenge homolover og landets behandling av homofile.

Også i Storbritannia, Canada og Danmark boikottet skeive serveringssteder russisk vodka med som mål å sette søkelys på det økende antallet homofobiske lover i Russland, og som en protest mot disse lovene og angrepene på russiske homofile.

Dette hadde liten påvirkning på, unnskyld at jeg skriver det, liten innvirkning på den «heterofile verden» som man var avhengig av støtte fra.

Medmenneskelighet er ingen selvfølge.

(Dronning Elisabeth)

Jeg selv skrev mange blogginnlegg om homofobien i Russland, om Vladimir Putins ondskap, om protestene og fengslingen av punkrock-bandet Pussy Riot. Og jeg delte ustanselig linker til underskriftskampanjen til Amnesty International.

Det var utrolig skuffende å se hvor lite folk brydde seg, det var frustrerende og vondt.

Jeg mottok den gang et brev i bloggen min fra en ung mann «Alex» fra den nord-russiske byen Surgut. I det sto følgende:

«Jeg gråter her jeg sitter og skriver til deg. I min hjemby må jeg gjemme mitt forhold til min elskede. Vi kan ikke engang gå ned gaten fra oss og holde hender fordi vi da vil bli slått eller arrestert. Jeg er lei av å leve slik som dette. Før hadde jeg planer om å adoptere et barn og leve lykkelig med min kjære. Nå trenger vi frihet og forståelse i hjemlandet. I min by var vi nesten 1000 par som ønsket som homofile å adoptere, og da ble vi registrerte. Den registreringen brukes mot oss i dag og vi jages som vilt, og de arresterte blir torturerte i fengselet. Vi trenger frihet, men uten støtte utenfra er det ikke mulig. Så tusen takk for deg som hjelper oss og støtter oss. Vi trenger mer hjelp – Alex.»

Så juli 2013 kom det uventet støtte fra selve Dronningen av England som ga sitt godkjenningsstempel, og da legaliserte homofilt ekteskap i Storbritannia.

«House of Commons Speaker» John Bercow informerte den lovgivende forsamling at det var gitt kongelig samtykke til homofilt ekteskap i Storbritannia. Det var en formalitet på en allerede vedtatt lov, og en tilbakemelding til Putin og Russland. De første homofile ekteskap i England ble da inngått sommeren 2014.

Men media, også her i Norge, holdt tilbake å gjøre noen sak av lovene i Russland, dronningen av Englands godkjenning, fengslingene, mishandlingen og tortureringen av russiske homofile. Det gjorde saken bare verre, for da ble det slik at russiske politi og myndigheter begynte å arrestere mennesker som ble antatt å kjenne homofile for å torturere til seg opplysninger om homofile og homofile miljøer. Plutselig var det ulovlig å kjenne noen som var homofile.

Årene har gått disse fæle tilstandene har vært en ikke-sak. I april 2017 rapporterte den russiske avisen Novaya Gazeta at mer enn 100 menn som var ANTATT å være homofile, var bortført i Tsjetsjenia. Gjennom etterforskning bekreftet Amnesty International at alle disse var blitt mishandlet og torturert. Amnesty startet da en global bevegelse og samlet inn en halv million underskrifter som ble levert til russiske ambassader verden over. Russiske myndigheter svarte med å starte sin «etterforskning» av hendelsene.

Vi i Amnesty kjemper videre og mer om dette i neste blogginnlegg!!

Takk for at dere leser!!

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#russland #russisklov #bruddpåmenneskerettigheter #putin #vladimirputin #homofili #biseksualitet #transseksualitet #trakassering #forfølgelse #diskriminering #seksuelleorientering #kjønnsidentitet #legning #homofilesrettigheter #menneskerettigheter #madonna #madonnasaksøkt #media #massemedia #pussyriot #homser #homofilemiljøer #medmenneskelighet #fengsel #tortur #homo #lesbisk #trans #surgut #dronning #dronningenavengland #dronningelisabeth #houseofcommonspeaker #homofiltekteskap #bercow #johnbercow #storbritania #england #russiskpoliti #russiskemyndigheter #novayagazeta #tsjetsjenia #amnesty #amnestyinternational

Bli med i Amnesty International: Link!!

Link: Amnesty International

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg