Historisk kjærlighetsmarsj del 2: ekte kjærlighet!

Menneskebehandlingen som finnes i Russland var det jeg skrev om i mitt forrige innlegg. Jeg skrev om lover i Russland som forbyr offentlig informasjon om homofili, biseksualitet og transseksualitet. Lover som tillater trakassering, forfølgelse og diskriminering av de nevnte. Lover som forhindrer smittevern og forebyggende helsearbeid rettet mot homofile, biseksuelle og transer. Jeg skrev om motreaksjoner og underskriftskampanjer. Jeg skrev om media som dysset saken og lovene ned. Jeg skrev om menn som ble bortført i Tsjetsjenia, antatt homofile, mishandlet og torturert. Jeg skrev at det var først etter det at Amnesty International fikk oppmerksomhet rundt saken, men ikke kommet lenger enn at vi fikk russiske myndigheter til å «etterforske» selv, noe som sikkert ikke har noen hensikt da det er russiske myndigheters nye lover som er selve årsaken til mishandlingen og torturen.

Summa summarium så handlet mitt forrige innlegg om at å kjempe for å kunne elske den en elsker ikke burde være tema i 2018. Men slik er det dessverre mange steder, blant annet i Russland.

Link: Historisk kjærlighetsmarsj, del 1.

Kirkenes ligger kun en halvtimes kjøretur unna grensen til Russland, trafikkskiltene er skrevet både på norsk og russisk. Kirkenes er på en måte både norsk og litt russisk. Hverdagen derimot er vanligvis helt forskjellig avhengig av hvilken side av grensen en bor. Hvis du er homo, lesbisk, bi eller transperson (LHBT) markerer akkurat denne grensen et av de største skillene i verden hva rettigheter angår. I Norge kan nevnte personer nå gifte seg i kirken, i Russland jaktes de på som skadedyr og fritt vilt.

I Murmansk jobber psykologen Valentina hardt med Maximum, et nettverk som kjemper for LHBT-rettigheter. Og drømmen har vært å gi våre russiske søstre og brødre en smak av friheten i Norge, en liten pause fra helvetet i vårt naboland. Er det mulig å få gjennomført uten å sette liv i fare, slik at de fritt kan få vifte med regnbueflaggene i Kirkenes’ aller første Pride-parade.

I Norge hadde Tromsø FRI lokallag samme drøm. Sammen med Maximum, Skeiv Verden, Amnesty International og Helsingforskomiteen begynte planleggingen i hemmelighet. Russisk etterretning (KGB/FSB) følger nøye med, det er allviten, så all kommunikasjon ble derfor sendt i koder. Planleggingen av workshops, paneldebatt, parade og sikkerhet tok måneder.

Fredag 22. september 2017 ventet over 30 russiske aktivister på at dagens workshops skulle starte. De var kommet trygt over grensen fra Russland til Norge. Alle fikk rosa bånd fester rundt håndleddet, akkurat som på festival. Mange vakter var leid inn, aldri har det vært så viktig med sikkerhet.

Dagen etter samlet norske og russiske aktivister foran Kirkenes skole. Endelig dagen for parade. Idet de rundet siste sving inn mot skolen, så sto politibilen der. De russiske deltakerne stivnet til. Dette kunne umulig være et godt tegn. Frykt og angst. Så fikk de øye på to menn i hvite prestekapper, så da følte de st løpet var kjørt. Men bare få sekunder etter forsto de at politiet var der for å beskytte dem, ikke for å ta dem. Og i stedet for å rope dritt og faenskap til dem så tok prestene hver sitt regnbueflagg som de løftet opp mot himmelen. Denne dagen ble ingen trakassert, arrestert eller kastet i fengsel og torturert. Derimot ble det en fredelig parade, en kampmarsj med mange klemmer, følelsesladde rørte tårer og ekte kjærlighet!

Takk for at dere leser!!

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#russland #russisklov #bruddpåmenneskerettigheter #putin #vladimirputin #homofili #biseksualitet #tromsø #transseksualitet #trakassering #forfølgelse #frihet #diskriminering #seksuelleorientering #kjønnsidentitet #legning #homofilesrettigheter #menneskerettigheter #media #massemedia #homser #homofilemiljøer #kirkenes #norge #medmenneskelighet #fengsel #tsjetsjenia #tortur #homo #lesbisk #trans #murmansk #valentina #maximum #skeivverden #skeiv #fri #regnbueflagg #helsingforskomiteen #fsb #kgb #russiskpoliti #parade #norskpoliti #norskeprester #russiskemyndigheter #amnesty #amnestyinternational

Bli med i Amnesty International: Link!!

Link: Amnesty International!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg