YouTube fordømmer info om sykdom! 😡

For seks dager siden la jeg ut et blogginnlegg som handler om min egen helse. Jeg har et ekstremt tilfelle av Osas (Obstruktivt Søvn Apné Syndrom). Jeg ville dele hvordan det er å leve med «usynlige sykdommer» da det er utrolig mange som har fordommer mot mennesker som lever med slike sykdommer og ofte er avhengige av støtte fra blant annet NAV.

Jeg la ut en video av meg selv på YouTube som jeg linket til i innlegget. Men videoen ble like raskt fjernet derfra og YouTube sendte meg en mail med følgende tekst:

«Videoen din "Osas" ble rapportert for vurdering. Vi har gjort en vurdering og har kommet frem til at videoen ikke er i samsvar med retningslinjene våre. Vi har fjernet den fra YouTube og har gitt kontoen din en advarsel om brudd på retningslinjene for brukere. Det er ikke greit å legge ut store mengder uønsket eller repetitivt innhold eller innhold uten noen målgruppe på YouTube. Hvis hovedformålet med innholdet er å lede folk vekk fra YouTube og over til andre nettsteder, er det sannsynligvis også et brudd på retningslinjene våre for nettsøppel. Dette er den første kontoadvarselen din. Hvis du mener det er gjort en feil, ber vi deg om å kontakte oss».

Jeg hadde ingen forståelse for slettingen og kontaktet YouTube hvor jeg forklarte at videoen er av meg selv, og at den er lagt ut for å vise hvordan det er å leve med en usynlig sykdom som Osas. Jeg påpekte at jeg selv synes det er en fin ting å kunne innhente informasjon om sykdommer på nett, og at tema om usynlige sykdommer heller burde tales om enn ties om».

Dette er videoen: Link!!

Natt til i dag fikk jeg mail om at jeg hadde fått medhold fra YouTube, og at de hadde valgt å legge ut Osas-videoen min igjen. «Så bra!» tenkte jeg, for videoen skulle aldri vært slettet. Men så fikk jeg svar på nytt ni minutter etterpå igjen. Der skriver de: «Etter ytterligere vurdering av innholdet har vi slått fast at videoen utgjør brudd på retningslinjene for fellesskapet, og den opprinnelige avgjørelsen blir stående».

Dette synes jeg er mer en spesielt. Det er dumt, kneblende og patetisk. Jeg får faktisk ikke lov til å bruke min ytringsfrihet til å vise fakta ved en alvorlig sykdom.

Ikke bare blir mennesker med usynlige sykdommer utsatt for fordommer og annet negativt nettopp fordi de er syke, deres ytringsfrihet skal også knebles slik at folk ikke skal få kunnskaper eller forståelse rundt disse sykdommene??!!

Hva mener dere om dette??

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#youtube #video #knebling #ytringsfrihet #nav #naver #ufør #aap #urettferdighet #osas #usynligesykdommer #fordommer #retningslinjer #brudd #sosialemedia #deling #helse

Her er det originale innlegget: Hør dette (video).. slik sover jeg!

4 kommentarer
    1. Forstår ikke..så mye ekkelt og fælt som legges ut der..også blir du “dømt” ønsker deg alt godt kjære du😍

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg