Mobbing, trusler, angst, ansvar og medmenneske.

Jeg undres meg over hvordan folk tenker når de får seg til å være stygge med folk de møter på gata, på kafeen eller stampuben. Altså det er jo tydelig at de er ustabile og har problemer med seg selv, men det må jo ligge mer i det når en får seg til å krenke andre og komme med trusler, voldstrusler. Hvordan tenker man at man selv ser ut? Som et godt medmenneske? Et forbilde? Tenker en at en får det bedre med seg selv? At en blir oppfattet som tøff? Ønsker en å bli fryktet? Hatet? Næres en på å være slem? Hva er greia?

Link: Sosiopater, psykopater og idioter!

En ting er vedkommende som utfører disse handlingene. En skjønner jo at det er noe klin spikka gærnt med personen. Så mye negative følelser – frustrasjon, frykt, hat, sinne. Så utrolig mye at en kan se med et halvt øye hvor dårlig de har det med seg selv. En må gjerne synes synd i vedkommende, men slike personer er farlige når de «får lov» til å holde på slik. En dag så smeller det!

Med det sagt så vil jeg nevne de som lar vedkommende holde på. For eksempel, eiere, daglig leder, ansatte på steder der mennesker som dette får utføre slike handlinger. Når noen truer gjester med vold med ansatte og andre gjester som vitner. Ikke bare er det helt for jævlig å være den som blir truet, men andre gjester synes jo også at episoder med voldstrusler er svært ubehagelige. Eier og ansatte har jo et ansvar. At en gjest slenger med leppa til annen er én ting, da kan man nekte dem for en dag eller tre, men mobbing og trakassering burde føre til øyeblikkelig utvisning over tid. Og voldstrusler mot andre gjester burde besvares med utestengning for alltid!

Den dagen det smeller, skal en da som ansvarlig på offentlige kafeer, pub og så videre bare fortsette å trekke på skuldrene og si «jeg vet han har truet folk flere ganger, har sett og hørt det selv, men whatever»?! Hva er en for en person da? Jeg tenker ikke bare som ansatt, men også i det store hele? Hva forteller en da til folk rundt seg? Venner? Familie? Barn?

Jeg har sett slike.

Og det å være «offer» i en slik situasjon. Være den utsatte og oppleve at ingen som kan gjøre noe med det, faktisk gjør noe. Mennesker sliter og har tunge dager, og det er mange av disse som gjerne finner seg en stamkafé, en pub, en fritidsklubb, for å få en bedre hverdag. Se mennesker, være sosial, befri seg fra tankehelvetet en kan ha når en sitter alene hjemme. Da kan det være ekstra smertefullt å bli truet på denne måten.

En kan jo også slutte å gå til det stedet fordi de ansvarlige ikke gjør noe. Men det er jo også vanskelig for mennesker som sliter med å bli kjent med andre, folk som har angst og så videre. Å kutte ut sitt treffsted fordi en blir truet av ustabile mennesker som får lov til å opptre truende fordi de ansvarlige ikke ser alvoret. Eller ikke bryr seg. Å bli tvunget til å ikke kunne bevege seg i sitt eget samfunn, på steder en alltid har ferdes, det kan også være traumatisk og kan ofte forsterke den angsten en allerede har.

Jeg har sett og hørt mennesker bli hetset, mobbet og truet, og jeg aksepterer det ikke. Jeg sier ifra at det ikke er greit. Noen ganger føler jeg at jeg er én av en million som er slik. Det er trist i seg selv. Jeg har også vært den som har blitt forsøkt mobbet, jeg har blitt trakassert, forfulgt, «stalket», utsatt for grusomme overgrep og jeg har blitt truet. Men jeg har aldri latt meg kneble, jeg har aldri latt meg true til taushet eller sluttet å gå på steder. Så jeg vet hvor vondt det er, hvor langt «nede» eller «ute» en kan havne og hvor ensom en føler seg.

Hurra for mennesker som står opp for seg selv, for hverandre, viser ansvar og sørger for sine medmenneskers trivsel og trygghet i hverdagen ❤

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#mobbing #trusler #angst #depresjon #trakassering #hets #sjikanering #medmenneske #forfulgt #overgrep #medmenneskelighet #ansvar #krenke #krenkelser #sosiopat #psykopat #idiot #voldstrusler #hat #ustabilitet #psykiskustabil #ustabil #følelser #frykt #hat #sinne #offer #gjerningsperson #olav

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg