Disse kan man ikke gå glipp av!!

Jeg bestemte meg for å lage en topp 10 liste over filmer jeg har elsket fra første øyeblikk, og elsker like mye fremdeles i dag. De ti første filmene jeg kommer på som jeg aldri går lei.


Natural Born Killers

Filmen fra 1994 er først og fremst en satirisk og mediekritisk film om medienes tabloidisering. Filmen handler om det unge paret Mickey og Mallory Knox som begge kommer fra en enkle kår og har hatt en vanskelig barndom. Mickey (Woody Harrelson), som jobber som varebud, forelsker seg i kunden Mallory (Juliette Lewis) og de bestemmer seg for å rømme etter å ha myrdet Mallorys brutale far. De begir seg ut på en reise langs Route 66 der de fortsetter sin morderferd, og etterlater seg bare én person som kan fortelle om hva som har hendt. Ekstremt voldelig, men vanvittig bra film!


Dirty Dancing

Jennifer Grey og Patrick Swayze har hovedrollene i denne dansefilmen fra 1987. Handlingen foregår på 60-tallet hvor Frances «Baby» Houseman (Jennifer Grey) er en pappajente på sommerferie med sin velstående familie. De besøker et respektabelt hotellanlegg. Hennes foreldre forventer at hun vil gjøre likesinnede bekjentskaper, men Frances snubler istedenfor over den tiltrekkende, men alltid blakke Johnny Castle (Patrick Swayze), en av anleggets to danseinstruktører. Gjennom ham får hun oppleve en annen side av livet, en frigjort livsstil med dans. Er du ikke mann nok til å elske denne filmen, da blir du aldri mann!


Desperately Seeking Susan 
(Jakten på Susan)

Filmen var Madonnas første store filmrolle, og The New York Times kåret den til en av de ti beste filmene i 1985. Dette er en kultklassiker og nostalgi i særklasse. Handler om Roberta (Rosanna Arquette), en husmor i New Jersey som kjeder seg og fatter interesse av meldinger mellom paret Susan (Madonna) og hennes kjæreste i kontaktannonsene i avisen. Hun bestemmer seg for å spionere på dem, og da begynner det skje ting.


Alien
-filmene

Science-fiction megasuksesser som startet i 1979. Handlingen foregår i en fjern fremtid der mannskapet på slepefartøyet «Nostromo» får inn et signal fra en ubebodd planet. Skipets hovedcomputer tolker det som et nødsignal, og mannskapet oppdager at det kommer fra et forlatt romskip. Inne i skipet finner de en merkelig koloni med egg, og når et av eggene forstyrres blir et av besetningsmedlemmene angrepet av en parasittisk organisme. Samtidig klarer de å dechiffrere SOS-signalet, som viser seg å ikke være et nødsignal, men en advarsel. Besetningsmedlemmet blir tatt med tilbake til skipet, hvor det plutselig brekker seg ut av brystkassen hans. Etter hvert vokser vesenet seg stort, og er da ute etter å drepe enhver den måtte komme over. Og fra da er det underholdning av ypperste kvalitet, fire hovedfilmer (med Sigourney Weaver i hovedrollen) som blir bare bedre og bedre!


Mad Max
-filmene

Dette er fire stk action-thrillere hvor den første ble laget i 1979. Handlingen er satt til i Australia i nær fremtid. En motorsykkelbande dreper kona, barnet og kollegaen til politimannen Max (Mel Gibson), noe som driver ham til et intenst ønske om hevn. Det spesielle her er at dette er fire filmer, hvor oppfølgerne er bedre enn originalen. Hver film er bedre enn den forrige, så med det er det klimax i film tre med Tina Turner i en ledende rolle, og Charlize Theron i hovedrollen i den fjerde filmen. Sistnevnte film er uten Mel Gibson i hovedrollen.


Who’s that girl

Dette er en amerikansk skruballkomediefilm fra 1987 med Madonna og Griffin Dunne hovedrollene. Filmen ble den gang regnet som en flopp, men er i dag for mange regnet som en klassiker. Madonnas karakter og rolletolkning av forskrudde Nikki Finn er helt hysterisk morsom. Nikki Finn er en gatesmart jente som blir falskt anklaget for å ha myrdet kjæresten sin og blir sendt til fengsel. Etter å ha blitt løslatt møter hun en mann som skal sørge for at hun går på bussen og reiser tilbake til hjembyen hvor hun kommer fra, men hun overbeviser ham om å hjelpe henne med å skaffe beviser mot de egentlige ansvarlige for drapet på kjæresten. Og da er det i gang..


The Gambler

Dette er en country- og westernfilm fra 1980 hvor Kenny Rogers spiller den profesjonelle pokerspilleren Brady Hawkes, som mottar et brev fra sin sønn som han aldri har kjent, og legger da ut på en reise for å møte han. Underveis møter han Billy Montana (Bruce Boxleitner) og de to blir venner. Underveis blir det kortspill og bråk og noen feel-good moments. Det er flere oppfølgere til denne filmen, men det er denne og oppfølgeren fra 1983 som nostalgisk står mitt hjerte nær.


The Conjuring

Skrekkfilm fra 2013 om Ed (Patrick Wilson) og Lorraine Warren (Vera Farmiga) som er velrennomerte paranormale etterforskere på 1970-tallet. De får i oppdrag å etterforske et hus bebodd av en familie som har merket et mørkt nærvær. De oppdager at hele området er hjemsøkt av sataniske spøkelser som følger familien hvor de enn går. For å stoppe denne ondskapen som truer med å ødelegge livene til alle involverte, må Warren-paret ta i bruk all sin kunnskap og spirituelle styrke. Det er flere oppfølgere og «spin-offs» til denne, men denne første er den eneste som er brilliant genial.


Truth Or Dare
aka In Bed with Madonna

Dette er en dokumentarfilm fra 1991 som forteller om livet til Madonna under hennes turne, The Blond Ambition World Tour fra 1990. Den opprinnelige planen var å lage en tradisjonell konsertfilm, men regissøren var så imponert over livet bak kulissene at han overtalte Madonna til å lage en full film med fokus på det. Filmen ble redigert for å være i svart-hvitt, for å etterligne cinéma vérité, mens forestillingsscenene er i farger. Dette ble den mest inntektsførende dokumentaren gjennom tidene fram til Bowling for Columbine overgikk den i 2002. Denne dokumentaren er også omtalt og kjent for å være en banebrytende film for sin uformelle skildring av homofili. Som fanatisk Madonna-fan vil nok denne alltid være på topplisten når det kommer til film.


Firestarter
(Ildbarnet)

Firestarter er en science-fiction-thriller fra 1984. Filmen handler om en far (David Keith) og hans unge datter (Drew Barrymore) som er på flukt fra en hemmelig organisasjon som vil utnytte deres telepatiske evner. Datteren er i stand til å sette fyr på ting gjennom tankens kraft. Filmen er basert på Stephen Kings bok Firestarter (1980).

Dette var de 10 som kom inn i hodet først, og i det jeg skal avslutte her nå så dukker også ‘Star Wars’-filmene opp, ‘Twilight’-triologien, de norske filmene ‘Døden på Oslo S’ og fantastiske ‘Jeg er Dina’ med Maria Bonnevie som Dina. Denne filmen er sterkt undervurdert!

Nå må jeg gi meg, det er mange fantastisk bra filmer ‘Saving Grace’, men jeg kan ikke sitte og liste opp ‘Top Gun’ i det uendelige, for da blir jeg ikke ferdig ‘Lost Boys’. Men hvis det er noen filmer her som jeg har nevnt ‘Pretty Woman’ som du ikke har sett ‘Identity Thief’ så anbefaler jeg disse på det sterkeste ‘Some like it hot’. Takk for titten her ‘Rebel without a Cause’ og velkommen igjen 😘


Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#filmer #underholdning

8 kommentarer
  1. Åh.. “Döden på Oslo S”
   Stort, stort Elsk på Pelle og Proffen. Vet du om de filmene går og få tak i noe sted?
   Har funnet to av de på piratebay..(Har selvölgelig ikke lastet ned.. det er ju Ulovlig! ;))
   Ha en riktig fin fredag med jentene og snuppen!
   //Hun som har havnet på feil side av brua 😀

   1. Det vet jeg dessverre ikke, jeg er fremdeles så gammeldags at jeg har DVD/CD/BR/VINYL/KASSETT-samling. NetFlixer noe, men utenom det er jeg grønn. Fin fin dag til deg også Hondjuret 🌹

  2. Problemet mitt er at jeg er ikke så flink til å ta meg tid til et maraton, men på en regnværsdag skal jeg nok få til det 🤞🤞 Ha en fin dag i dag, god fredag ☀

   1. Noen ganger er det bare best å kose seg med bare én film og eksempelvis en stor skål med ostepop og favorittbrusen, Happy friday right back at yah 🌹

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg