Fokus på Psykisk Helse.

I dag er verdensdagen for Psykisk Helse. Årets tema «spør mer».

Spør heller en gang for mye enn en gang for lite.

Verdensdagen for psykisk helse begynte i 1992 da World Federation for Mental Health (WFMH) satte 10. oktober som en dag for å fremme økt bevissthet om psykisk helse i hele verden. Psykisk helse og lidelser er fortsatt tabu i mange land.

Mental Helse har siden 2002 koordinert arbeidet med Verdensdagen i Norge på oppdrag fra Helsedirektoratet. Dagen skal øke kunnskap og åpenhet om psykisk helse, og fremme gode levevaner. Målet er å gjøre det like lett å snakke om vår psykiske helse som vår fysiske. Vi har alle en psykisk helse, og den må vi ivareta.

Dette er selvsagt noe jeg støtter. Man tenker ikke så mye på ting som dette når man vokser opp. Man tenker bare at folk er rare og annerledes. Man stempler folk på en negativ måte og stigmatiserer. Mange sliter med sin psykiske helse, og da hjelper det ikke akkurat at man blir sett ned på og tilsidesatt. Alle har en psykisk helse, du, jeg, naboen, broren din, søsteren min og våre alles mødre.

Jeg har personlig slitt mye med min psykiske helse, og jeg velger å være åpen om det. I dag har jeg det veldig bra. Jeg har valgt å ta tak i problemene, i tre år hadde jeg en fantastisk terapeut, fram til det ikke var noe problem lengre. Folks mangel på forståelse førte til mye frustrasjon, sinne og helt feile reaksjoner fra min side. Jeg har i flere omganger i livet vært langt nede.

I dag føler jeg jeg har mye mer forståelse rundt temaet, og jeg føler jeg har blitt mye flinkere til å SE folk. Det å virkelig SE andre mennesker er det stor mangel på i samfunnet vårt. Folk flest er flinkere på egoisme og selvsentrering vet jeg.

Hvert år, som denne gang, er jeg med på Bruløpet her i Drammen, som er en markering for å sette fokus på Mental/Psykisk Helse.

Bruløpet er alltid rundt 10. oktober (Verdensdagen), og i år var det nå sist onsdag 7. oktober. I fjor hendte det noe, så jeg fikk ikke deltatt. Men jeg deltok året før, og året før der igjen. Og neste år. Snuppen min er også med hvis det passer inn i jobbturnusen hans, så han var med i forfjor og i år.

Her er 5 veldig gode grunner til å markere Verdensdagen for Psykisk Helse. Mer åpenhet om psykisk helse kan føre til:

* At det blir lettere å dele tanker med andre, gi og få støtte.

* Mindre tabu og skam rundt psykiske utfordringer.

* Å styrke den psykiske helsen.

* Et mer inkluderende nærmiljø, arbeidsmiljø og skolemiljø.

* Et rausere samfunn.

Tusen takk for at dere leser. Ha en riktig fin lørdag. Husk å se folk rundt deg, still opp for dine venner og vis omtanke ❤️

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#verdensdagen #psykiskhelse #mentalhelse #brukøpet #drammen #10oktober #oktober #kjærlighet #omtanke #forståelse #inkludering #raushet #medmenneskelighet #værenvenn #værmedmenneske #brydeg #2020

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg