Fra homseklubb til kirkegudstjeneste.


Det er så utrolig fascinerende å gå rundt i gatene her og se så masse mennesker, men likevel er her så stille og behagelig. Gdańsk er Polens sjette største by med nært en halv million mennesker. Drammen inneholder kun 100 000 mennesker og er den syvende største kommunen i Norge hva folketall angår. Men i forhold til støy å kaos er Gdańsk som Andørja å regne i forhold til Drammen. Altså det er ikke  gjenger på annenhvert gatehjørne, det er ikke etniske kafeer, det er ikke et salig leven på bussene, det er ikke roping og skriking, det er ingen islamister her.

Eller joda, det er nok noen islamister i Gdańsk, for her er jo faktisk én moské, sammenlignet med Drammen som har 21 bygg som brukes som moskéer, så er det lett å trekke slutninger til om hvorfor her er så behagelig å bevege seg ute i samfunnet. Vi har ikke møtt en eneste muslim eller islamist her, har ikke sett en eneste burka, ikke en hijab engang. Tenke seg å gå inn på KFC eller McDonalds og folk prater faktisk normalt med/til hverandre. Det har jeg aldri opplevd hjemme i Drammen, der må man jo ta to Paralgin Forte før man går på mækkern.

I går kveld var snuppen min og jeg på farten, vi dro på et par homseklubber, og vi hadde det riktig så moro. Det er jo en befrielse å bare kunne kjøpe drinker og shots uten å tenke på hva det faktisk koster. For egentlig koster det jo ingenting. Det må jo da nevnes at de er ikke noe gode på å lage drinker da, men de er veldig rause på alkoholen, så da er det på en måte greit, haha..

I morges sto vi opp, og gikk ned rundt hjørnet på en trivelig kafé hvor vi kjøpte oss frokost. English Breakfast. Fire stykker ferskt brød, to stekte egg, bacon cirka 180 gram, en skål med tomatbønner og noen små tomater ved siden av og 1 liten flaske Pepsi til under 50-lappen. I Norge blir man rævkjørt hver gang en kjøper noe å spise ute.

Etter frokost gikk vi i kirken på gudstjeneste. Den katolske Mariakirken. Den er jo enorm. Og så flott da må sies. Ateist som jeg er, så har jeg uansett en beundring for disse byggene, det er jo bare amazing kunst i seg selv. Der var utrolig med mennesker også, fredelige mennesker, og ingen gauling utover byen om hverken Gud eller Allah som islamistene prøver å få til i Drammen.

Folk må få tro på hva man vil i hjertet sitt, men samfunn trenger ikke radikaliseres og indoktrineres av den grunn. Nei, jeg elsker Drammen som er blitt min hjemby, men jeg kommer definitivt til å reise tilbake Gdańsk for å feste litt på homseklubbene, nyte livet her ved elva, og høre meg selv tenke uten noe Allahu Akbar, Walla, Bror og faenskap..

Hellige måne så deilig det er å omsider kunne reise ut av Norge igjen og oppleve noe «nytt«.

Hvis dere liker bloggen min så følg meg gjerne i gruppene mine på Facebook og MeWe. Beste alternative bloggen i Norge!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#langweekend #tur #reise #gdansk #polen #katolikker #mariakirken #islam #islamister #gay #bar #nattklubb #drammen #helg #hanzahotel #jatillivet #bunnytrash

8 kommentarer

Siste innlegg