Magiske 7

Vi har 7 verdenshav, 7 synder, 7 farger i regnbuen og 7 dager i uken.

Tallet 7 er det naturlige tallet som kommer etter 6 og kommer før 8. 7 er også et primtall, det neste primtallet er 11.

Tallet 7 topper statistikken over de tallene som har blitt trukket ut flest ganger i Vikinglotto-trekningene i 2020. Ikke bare det, 7-tallet også trukket ut flest ganger i vanlig Lotto.

I eventyrene er tallet 7 regnet som et «magisk tall». «Snehvit og de 7 dverger, «Den 7ende far i huset». Askeladden hadde 7 gjenstander som han brukte da han skulle målbinde prinsessa, og slik fortsetter det.

Den britiske matematikeren Alex Bellos spurte 44 000 mennesker over hele kloden i 2014 hva som var deres favorittall. Svaret var krystallklart. Tallet 7 seiret med overlegen margin.

Lykketall med andre ord!

I Numerologien er først av alt nummer 7 relatert til åndelig liv. Når en ser dette tallet, betyr det at en bør henvende seg mer til sin åndelighet. Englene dine sender deg et tegn på at det er tid for åndelig oppvåkning. Nummer 7 er relatert til indre visdom, mystikk, intuisjon og indre styrke. Hvis en ser dette tallet, betyr det at en bør ha mer tro på sine vergeengler, men også på egne evner. Din indre visdom vil hjelpe deg å ta de riktige valgene og ta gode beslutninger.

Grunnlaget for Romas storhetstid ble ifølge mytologien lagt av byens 7 første konger, mens Allah ifølge islam skapte 7 himler oppå hverandre. Koranen selv som består av 666 sider omtaler 7 himler og et omfattende univers som opprettholdes av Allah hvor 72 koner venter på de gode muslimer.

Tallet 7 er også det tallet som brukes oftest i Bibelen, 735 ganger, og symboliserer det fullstendige. Gud skapte verden på 7 dager.

Av hver art rene dyr og fugler ble det tatt inn 7 i Noas ark. Det ble gitt Noa 7 dagers varsel. I Mosebøkenes offerlover og høytider forkommer 7 lamper, 7 usyrede brød som skulle nytes i 7 dager. 7 årlige høytider, 7 uker, 7 år, 7 ganger 7 år og 7 dagers atskillelse på grunn av urenhet. Blodet ble stenket 7 ganger, og det var 7 altre og 7 lam.

Dette fortsetter helt fram til Johannes Åpenbaring med de 7 sendebrevene til de 7 menighetene, de 7 ånder, de 7 gullysestaker, de 7 stjerner, de 7 øyne, de 7 basuner, de 7 tordener, de 7000 personer som ble slått i hjel, dragen med de 7 hoder og de 7 kroner, de 7 plager, de 7 skåler, de 7 fjell og de 7 konger….

Jødene gikk rundt Jeriko 7 dager på rad, og 7 ganger siste dagen. I Johannes Åpenbaring hilses det til 7 menigheter, og 7 er et tall som brukes 54 ganger i Åpenbaringen.

Bibelen har noe med tallet 7 å gjøre. Forskere verden over regner tallet 7 for å symbolisere *fullkommenhet*.

Tallet 7 anses å være det perfekte tall.

Leiligheten vår består av 7 rom og 7 dører.

Søndag har siden 1973 blitt regnet som den siste dagen i uken, også her i Norge. Dette er den internasjonale sivile standarden. Likevel er søndagen alltid første dagen i uken i ekklesiastisk sammenheng, det være seg i jødedommen, kristendommen eller islam.

Så jeg er altså født på ukens dag 7 i måned 7 i året 77.

I dag ligger bloggen min Bunny Trash som nummer 7 på Topplisten. Og det er jo perfekt!

Ha en fin dag 😜

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny Trash i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#bunnytrash

10 kommentarer

Siste innlegg