MDG skader hunder og andre dyr i Oslo!!


Et tema i Oslo nå er oversalting av gater, veier og fortau over hele hovedstaden. Byen er i dag mer eller mindre ikledd en gråhvit, klebrig overflate som ikke er av rim, snø og is som man ved første øyekast tror, fordi det er hva man faktisk forventer på denne tiden av året. Veiene er dekket av størknet klebrig salt.

Det har seg slik at i vinter er det brukt vanvittige 11.213 tonn med veisalt i Oslo i tillegg til at det er blitt brukt 23.289 tonn med saltlake.

Den som står bak er MDGs Lan Marie Berg og hva de kaller «miljø- og samferdselsetaten». På tre år har MDG med Berg i front og  rødgrønne ekkokammer i Ap og SV nå over tredoblet saltingen i Oslo.


Lan Marie Berg ser ikke ut til å skjønne konsekvensen av hennes handlinger, tvert imot, eller hun bare driter i det. Hun sier (sitat): «Det er bare tull at det saltes unødig i Oslo. Fremskrittspartiet har flere ganger påstått det, men fagfolkene i kommunen har avvist dette gang på gang. Vi kan ikke be folk om å holde seg innendørs fordi kommunen ikke er villig til å salte».

Lan Marie Berg mener vi har en klimakrise og ønsker at folk i Oslo skal bruke sykkel mer, og gjøre det hele året, derfor må vinter og is bekjempes totalt, uansett konsekvenser. 

Vanlige folk er forbannet, politikere (de ikke rødgrønne) og media legger frem at dette er uhyre kostbart, totalt unødvendig og at det utgjør en særdeles miljøbelastning.

Altså først og fremst snakkes det om kostnader, etterfulgt av miljøskader som ødeleggelser av trær, vekster og drikkevann. Altså vassdrag og vegetasjon. Det er ille i seg selv, men jeg finner lite om hensynet til og omsorgen for dyrene.

Er det ikke dyr i Oslo? Jeg ser alltid fugler i Oslo når jeg har vært der. Katter har jeg sett mange av. Jeg er sikker på at det er andre uskyldige dyr også i enkelte områder som har et snev av natur igjen. Og hva med hunder? Jeg ser masse hunder i Oslo, det må jo være noen tusen iblant de mange hundre tusen menneskene som bor i Oslo.

Saltet tørker ut fuktigheten i potene til hundene, og dette gjør at potene tørker og sprekker. Det dannes da sår. Når hunden har fått sår, sier det seg selv at det er svært smertefullt å igjen trå ut på saltet vei. Her blir det en ond stygg sirkel for hundene når de etter å ha fått sår begynner å slikke disse, og får enda flere sår.

Hvis noen dyr har allergier forsterkes disse av alt saltet, og dyr HAR allergier de også. Det hjelper lite med potesalver og potesokker når alle veier er totalt dekket av saltlake og grovt salt. Derimot ser man mot høye veterinærutgifter, og dyr som må slite med ubehag og veldig plagsomme smerter.

Jeg skjønner ikke hvorfor de kaller seg «Miljøparti», for dette må jo være det partiet som driter mest i miljø, dyr og mennesker.


Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#miljø #salting #salt #saltlake #lanmarieberg #mdg #miljøpartiet #degrønne #sv #ap #vinter #frp #miljøogsamferdselsetaten #hovedstaden #miljøetaten #sykler #samferdseletaten #galskap #klimakrise #dyremishandling #drikkevann #vegetasjon #katter #hunder #oslo

4 kommentarer
  1. Sett vanntette “sokker” på hunden din så ikke saltet – evt. i kombinert med fuktighet kommer i kontakt med potene. Sokkene kan lages av plastfolie el. l.

   1. Plastfolie er det ikke noe lurt å lage potesokker av.. Hundene svetter fra potene.. Så det blir fint grobunn for bakterier 😛

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg