Nyttårsfeiring på godt og vondt ❤️

Det var både deilig og moro at vi fikk nyttårsfeiring hos et vennepar i utkanten av byen. Hvert år er vi hjemme under nyttårsfeiringen da vi har to små firbeinte søte og gode jenter som vi aldri vet hvordan de vil reagere på alt fyrverkeriet og alle eksplosjonene utenfor husveggene.

Ella og Ariel heter våre søte små, de er mopser, mor og datter. Ella blir 9 år nå snart, og Ariel blir 7 år på sensommeren.

Ella har aldri blitt redd under nyttårsfeiringen, men da hun var yngre kunne hun bli litt stressa, men heldigvis bare litt. Musikk i bakgrunnen og noen godbiter for å avlede har funket veldig bra. Nå for tiden blir hun bare irritert av rakettene og kommer med noen bjeff for å si fra at hun er irritert og at raketter og smelling bare er dumt. Det er som om hun vil fortelle oss mennesker hvor dumme vi er som gjør dette.

Jeg er veldig enig med Ella. Selv kjøper vi aldri raketter og fyrverkeri. Hvorfor skal vi være så egoistiske? Hva er greia med å skremme dyr på den måten? Ikke bare hunder, men også andre husdyr som katter, sauer, hester og kyr. For å ikke snakke om de ville dyrene som løper rundt og ikke finner noen steder de føler seg trygge. Det er dyr som løper til de får hjertestans, og fugler smeller inn i husvegger og dør i hundre- og tusentall.

Et internasjonalt forskerteam basert i Nederland brukte værradar til å overvåke bevegelsene til fugler på nyttårsaften. Data viste at titusener av fugler eksploderte i flukt rundt midnatt når fyrverkeriet startet. De panikkslagne fuglene nådde høyder på 500 meter, der de fløy i tette flokker i 45 minutter. Fugler ser dårlig i mørke, får panikk og flyr inn i bygninger, trær og kraftledninger.

Hundretusenvis av dyr i verden blir paralyserte av skrekk, de gjemmer seg eller prøver å grave seg i sikkerhet. Dyr med så voldsomme skjelvinger at man bekymrer seg for om de vil overleve. Noen tar med dyrene på hytta, bare for å oppleve at det er fyrverkeri der også. Andre setter ørebeskyttere på dyrene eller får tak i beroligende medisin. Og dette er ikke bare dyr som er utsatte for, mennesker også. Eldre som barn. Noen har blitt utsatte for traumaer. Vi har mange mennesker i Norge som har flyktet hit fra krig og uroligheter. Vi har barn som er livredde, vi har mennesker med skader, sykdommer, panikkanfall og grusom angst.


Denne nyttårsfeiringen ble som det blir hvert år. Mange døde dyr, brannskader og ødelagt syn. Hjem som har brent til grunne og dermed hjemløse barnefamilier. Det er helt grusomt!

Minstejenta vår, Ariel ga ikke en lyd fra seg under nyttårsfeiringen, for da var vi forberedt med avledninger. Men enda i dag smeller det plutselig utenfor husveggene her. Da skvetter både hun og moren, og blir litt stressa. Men det verste er når vi tar lufteturer og det plutselig bare fyker opp smell og bråk like ved oss. Dette fortsetter jo lang tid etter feiringen.

Når det er slik at så mange mennesker ikke lærer, ikke bryr seg og absolutt skal være så himla egoistiske så burde raketter og fyrverkeri forbys. Det burde bli forbudt å selge dette ondet!

Men som sagt, så gikk nyttårsfeiringen veldig bra. Det var både koselig og moro. Masse deilig mat og litt god drikke til. Det eneste vi smalt var korken på champagneflasken midnatt.

Vi var en liten gjeng venner på 7 til sammen med oss, og de to jentene våre. Det kunne ikke vært bedre. En kveld som settes enda mer pris på nå når vi har fått beskjed om å ikke være sammen med våre venner og familie i det hele tatt. Vi setter veldig pris på de gleder vi får, vennene våre, og jentene våre som gjør hver dag bedre med sin oppriktige og ekte glede og kjærlighet ❤️

Takk for at du leser!

Artikkel med meg og jentene i Drammens Tidende rett før nyttårsaften: HER!

Med dere inn i facebookgruppen: Folkeaksjonen MOT privat fyrverkeri!

Signer veldig gjerne Dyrebeskyttelsens underskriftskampanje for forbud mot fyrverkeri i privat regi.

Takk igjen ❤️


Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#fyrverkeri #forbud #raketter #krig #dyremishandling #dyr #hund #katt #rådyr #hund #hest #katt #grevling #ekorn #fugler #hensyn #smell #fare #død #dyrebeskyttelsen #kjærlighet #jatillivet ❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg