Økende vold blant småbarn!


I går kveld avsluttet jeg dagens blogg med et innlegg om ting som gjør meg glad. Misforstå meg rett, jeg er glad i barn og har jobbet i flere år som pedagogisk medarbeider for barn i barnehage, og det er vel faktisk den jobb jeg har hatt i mitt liv som jeg har trivdes mest med. Få ting gleder meg mer enn barnesinn uten bekymringer. Og i et godt og trygt samfunn så kunne jeg muligens sett meg selv som forelder, men dét samfunnet ser jeg ikke i dag.

Politiske partier i dag, til eksempel MDG og SV er store pådrivere for at barn og ungdom i dag vokser opp med noe som har skapt begrepet «klimaangst». Barn og ungdom får hele tiden høre at verden skal gå under i løpet av få år, og stadig flere lever i frykt for nettopp det. Angst og depresjoner er ikke til å spøke med. Mange voksne vet dette. Likevel klarer vi å opprettholde et samfunn som skal skape en økt og vedvarende angst hos barn.

Et annet stort og stadig større problem er den markante økningen av vold blant små barn, i tillegg til blant ungdommen. Elevombud melder om en betydelig økning av vold mot barn i 1. og 2. klasse. Vi snakker da om 6-7åringer. Smårollinger!!!

Vold i hjem og nære relasjoner, vold i hjemmet og i familie har hist og her blitt tatt opp som tema, men i uttalelsene fra elevombudet så er dette snakk om vold hvor det er medelever som står bak, og ut fra det som kommer frem fra Fædrelandsvennen i Kristiansand peker alle piler mot voldsutøvere fra barn med innvandrede foreldre. Omfanget av vold har doblet seg på tre år, og øker i omfang.

Med hva som rapporteres er det ingen grunn til å tro at dette ikke er annen årsak enn at denne typer handlinger er medbragt som «nistepakke» fra andre voldsutøvere, for det vi vet er at vold avler vold. Da er det all grunn til å tro at dette er voldsutøvere som selv utsettes for vold hjemme. Vi vet jo mer enn nok om hvor vanlig det er med oppdragervold i klan- og stammekultur. Altså blant innvandrere, og da særlig ikke-vestlige innvandrere spesielt.

Jeg fant nettopp fram et eldre blogginnlegg jeg har skrevet om dette tema. Innlegget er et av flere jeg har skrevet om alvoret med mobbing og vold blant barn, dette ene ble skrevet etter en diskusjon i Drammens Tidendes kommentarfelt og dette er saken:

«I kommentarfeltet kom det frem at skolen sliter mye med rasisme og mobbing mot norske og ikke-muslimske elever. Etnisk norske elever skal blant annet bli banket opp og lesere/foreldre fortalte hvordan norske barn med svineprodukter på matpakka ble mobbet. Jeg fikk dette bekreftet selv av bekjente, deriblant en venninne som hadde datteren sin på denne skolen. «Spiser du svin så blir du svin, og da er du svin» var mantraet».

Link: Barn mobbes for å være norske.

Også i ungdomsskolen rapporteres det om nye uhyggelige forhold. En elev kan for eksempel simulere at en skyter sin medelev med pistol, eller trekke fingeren over halsen når han ser på en medelev. Dette i skolenes klasserom.

Avisa Fædrelandsvennen er i Kristiansand. Jeg kan personlig uttale meg om tilstandene i Drammen, hvor Drammens Tidende stadig skriver om vold blant ungdom, uten å faktisk skrive hvilke ungdommer som begår volden og at her faktisk er en voksende voldskultur som kommer i takt med innvandring og en ikke-eksisterende integrering. Politikere i dag kaller enda innvandring og hva den medfører for «berikelse».

Det er ingen tvil om hvor beriket vi er blitt. Ungdommer med kniver på bussene. Enslige eldre mennesker som er livredde og skremte og knapt beveger seg ut av egne hjem annet en når de virkelig må. Barn som utøver vold mot andre barn som på sin side ødelegges og ikke våger å gå på skolen.

Manglende språk, diagnoser og bakgrunn fra krigsherjede land kan absolutt være forklaringer på voldshandlinger, men samtidig unnlater både elevombud, barneombud, mange lærere, media og politikere å ta opp temaet voldskultur, at denne kulturen påfører lidelse, og at det haster mer enn noen gang med inngripen og handlinger for å stanse denne grusomme utviklingen.

Det må være null toleranse for vold og trusler. Foreldrene til voldsutøverne må stilles til ansvar. Vi er rett rundt hjørnet for at små barn helt ned i 6 år bevæpner seg, og den som ikke skjønner hva det kan medføre bør ihvertfall ikke ta del i barns oppdragelse. Dette må følges opp og slås ned på. Vi vil ikke ha det slik her i Norge. Dette må stanses nå!

Alle linkene under er fra i dag 15/9-21!

Link: Nytt tilløp til slagsmål på skolen: – Dette må vi bare få ryddet opp i (DT)

Link: Kom fra Asker for å ta elev i Drammen: – Kjente personen igjen på video (DT)

Link: Flere ungdommer er pågrepet for vold mot en annen ung gutt. Skoleelev banket opp, tydelige tegn på juling (DT)

Link: Elevombudet: Markant økning i vold blant 6-7 åringer (HRS)

Link: Elevombudet: Markant økning i vold og trusler blant barn (Fædrelandsvennen)


Jeg har noen temagrupper som oppdateres etterhvert som det legges ut nye innlegg på denne bloggen. Håper dere vil være med der, og forhåpentlig like og dele innlegg slik at de når ut til flest mulig.

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#elevombud #barneombud #skole #barnevern #arbeiderpartiet #miljøpartietdegrønne #mdg #sosialistiskvenstreparti #sv #ap #barn #kniv  #vold #trusler #terror #kristiansand #drammen #innvandring #ikkevestlig #islam #integrering #oppdragervold #stammekultur #klankultur #fædrelandsvennen #drammenstidende #asker #humanrightsservice #politikere #politikk #lærere #foreldre #foresatte #media #rasisme #oppdragelse #innvandring #politi #islamisering #norge #bunnytrash

4 kommentarer
   1. Veldig ille. Det bare hagler inn overskrifter om vold blant barn og ungdom i skolene og ellers i Drammen. Det tar helt av i byene, Oslo, Bergen, Trondheim, Lillestrøm, Kristiansand.. alle vet hvorfor, men «ingen» gjør noe med dette.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg