Takk for ditt heltemot og hvil i fred Laika.


Husker dere Laika? Eller dere har hørt om Laika? En liten sovjetisk hund som ikke fikk leve mer enn cirka 3 år fordi menneskene fant ut at de skulle ofre henne til rommet.

Laika het egentlig Kudrjavka (russisk кудрявка) som betyr «den lille med krøller»

Lite kunnskap om romfarts virkning på levende organismer var tilgjengelig da Laikas ferd ble det utvalgte offer. Enkelte vitenskapsmenn trodde ikke at mennesker ville være i stand til å overleve oppskytningen eller forholdene i verdensrommet, så teknikere så det nødvendig å benytte dyr for å teste før bemannede ferder.

Mange tror hunden Laika var det første levende vesenet i verdensrommet. Noe som ikke stemmer.

Det hadde vært både insekter, aper og andre hunder i rommet da Laika ble skutt opp på datoen i dag faktisk, for 64 år siden. Laika var imidlertid det første levende vesenet som gikk i bane rundt jorden.

Laika døde få timer etter oppskytningen, tilsynelatende grunnet syntose og overoppheting, antakelig forårsaket av en funksjonsfeil i varmeanlegget. Tenk noe så forferdelig grusomt. For en lidelse og tortur. Den virkelige årsaken og tidspunktet for hennes død ble ikke offentliggjort før i 2002; i stedet rapporterte mange at hun levde i flere dager.

Sannheten er ute og måtte aldri noen glemme Laika og de grusomheter hun ble utsatt for, heltestatus er vel fortjent.

Laika ble skutt opp i rommet med romkapselen Sputnik 2 den 3. november 1957, altså i dag for 64 år siden og døde etter noen timer etter å ha blitt historisk kjent som første levende i bane rundt jorden.

Hvil i fred Laika.


Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny Trash i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#laika #sputnik #romkspsel #sovjet #sovjetunionen #romforskning #vitenskap #verdensrommet #november #bunnytrash

7 kommentarer
  1. Hei igjen 🌺😊🇳🇴

   Eg husker denne hunden godt ❤️ Den forsvinner ikke lett fra minnet på grunn av det grusomme som skjedde med henne 🌹❤️
   Hun er en av millioner på millioner av forsvarsløse uskyldige dyr som har lidd grusomt og umenneskelig i «menneskets fremgangs» tjeneste ❤️
   Eg vil helst ikke forfølge denne tanken videre,eg blir fysisk dårlig 😢🙈

   Eg vil igjen gjenta hva en kjent filosof en gang sa : «Menneskets utvikling vises gjennom hvordan vi behandler dyrene» – og fortsatt,den dag i dag,hundrevis av år etter har fortsatt ikke mennesket skjønt det ❤️😢

   Ha en flott dag,du og dine 😊🌺👍 Hilsen synskepeggy.

  2. Jeg husker Laika, eller rettere sagt historien om Laika. Huff, for en grusom og forferdelig trist måte å dø på. Den delen av historien hadde jeg ikke hørt før. Nå ble jeg litt satt ut… Stakkars hund! 😢

  3. Ja, dette var Laika, som vart ofra for at mennesker skulle kunna koma seg ut i verdsrømda 😡. Kva nå me skulle uti der å gjera, har eg ennå ikkje skjøna 🤔.
   Det som verre er, er det som kjem fram om djevelyngelen og sadisten Fauci. Det syner seg at han har drevet med utstrakt dyreplageri, og påført eitt utal av dyr, mest hundar, men og andre dyr, ulidelege smerter, som har vedvart i monge dagar, berre for å forska ut nye virustypar.
   Og ja, han er medeigarar og æresdoktor i laboratoriet i Wuhan, og har store aksjepostar i dei firmaene som produserer vaksiner mot deisse virusa.
   Nokon som ser samanhengen?
   Og han er det som styrer heile Covid-19-showet.
   Etter mi meining, burde han vore hudstrøken, og fått grovsalt i såra 😡.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg