Når det gjelder selvfølelse, kjærlighet og sex.

Vi har flere seksuelle orienteringer, eller legninger om du vil. Heterofile er de som har forhold til og elsker det motsatte kjønn. Heteroseksuelle tiltrekkes seksuelt av motsatt kjønn, det handler da kun om sex. Bifile har forhold til og elsker både sitt eget og det motsatte kjønn. Biseksuelle liker å ha sex med begge kjønn, men vil kun ha forhold med det motsatte kjønn. Homofile er de som har forhold til og elsker det samme kjønn. Homoseksuelle tiltrekkes seksuelt av det samme kjønn, det handler da kun om sex.

Transkjønnete/transseksuelle har en kjønnsidentitet der deres kjønnsidentitet er motsatt av deres biologiske kjønn. Transperson er et norsk nyord som er ment som et begrep som omfatter alle kjønnsoverskridere uansett om det gjelder sosial kjønnsidentifikasjon, personlig kjønnsidentitet, fysisk kjønnstilhørighet eller simpelthen et behov for å uttrykke seg gjennom å bryte de tradisjonelle kjønnsuttrykk. Transvestisme er en trang til å kle seg og agere som det motsatte kjønn, og dermed for en tid føle at man tilhører det. En person med dette behovet kalles transvestitt, transe eller TV.

Aseksuelle har ikke seksuelle følelser, men forelskelse og kjærligheten er like sterk som hos andre. Interseksuelle er de som født med trekk som gjør at det er vanskelig å bestemme individets kjønn, en medisinsk tilstand. Tidligere ble disse tilstandene hos mennesker kalt intersex. Metroseksuelle er menn i typisk urbane miljøer som bruker mye tid og penger på eget utseende.

Jeg tenker at det hadde vært mye enklere hvis alle disse ordene ble glemt og "lagt på en hylle". Ethvert menneske har sin seksualitet (eller ikke) og burde få utforske og utøve den uten innblanding fra andre. Alle burde akseptere at kvinner har sex med kvinner, at menn har sex med kvinner, at menn har sex med menn, at det brukes sexleketøy, at det er sexorgier, sexklubber, fetisjer og så videre. Når det gjelder selvfølelse, kjærlighet og sex, hver for seg eller sammen, burde det være opp til den enkelte å få gjøre hva en vil så lenge ingen tar skade av det. Å se ned på noen som har en annen livsstil eller preferanse enn seg selv er noe av det dummeste et menneske kan få seg til.

Elsk din neste og la han og/eller henne få være seg selv!

#legning #seksuellorientering #hetero #heterofile #heteroseksuelle #homo #homofile #homoseksuelle #bi #bifil #biseksuell #transkjønnet #transseksuell #transperson #transvestisme #transvestitt #transe #aseksuell #interseksuell #metroseksuell #aksept #sex #fetish #livsstil #preferanse #kjærlighet

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg