Girl, Interrupted

Året er 1967, og 17 år gamle Susanna Kaysen er som mange andre tenåringer forvirret, usikker og smånervøs. Hun sliter med å forstå den raskt skiftende verden som omgir henne. Psykiateren hun blir sendt til av foreldrene, gir imidlertid tilstanden hennes et navn: Personlighetsforstyrrelse, manifestert ved usikkerhet rundt selvbildet, langsiktige målsettinger, hva slags venner og elskere man skal velge, og hvilke verdier man skal forfekte.

Alle forholdsvis vanlige fenomener i oppveksten, men for Susanna får diagnosen alvorlige konsekvenser. Hun blir sendt til sykehus, nærmere bestemt den psykiatriske klinikken Claymoore. Her møter hun Lisa, Daisy, Georgina, Polly og Janet, en gruppe usedvanlige unge kvinner som ikke bare blir hennes beste venner, men også hjelper henne finne en vei tilbake til en person hun har mistet, nemlig henne selv.

På klinikken føres Susanna inn i en verden befolket av eksentriske unge kvinner. Hun møter Lisa, en sjarmerende sosiopat; Daisy, en bortskjemt pappa- jente med en forkjærlighet for grillet kylling; og Polly, et brannskadeoffer hvis hjerte, i motsetning til ansikt, forblir bemerkelsesverdig fritt for arr.

Til syvende og sist dreier det seg om at Susanna må velge mellom en tilværelse innenfor institusjonsmurene eller den vanskelige virkeligheten som befinner seg på utsiden. Med hjelp og støtte fra avdelingssykepleieren Valerie og klinikkens sjefpsykiater Dr. Wick, bestemmer Susanna seg for å forlate det "parallelle universet" som Claymoore representerer, gjenvinne sin uavhengighet og fortsette livet på egen hånd, på sine egne premisser.

Girl, Interrupted er en skjev fortelling om Susannas to år som pasient på Claymoore-klinikken som reiser spørsmål om grensene mellom Frihet og fangenskap, vennskap og svik, galskap og fornuft i en tid der det synes som om hele verden er i ferd med å gå av hengslene.

En av mine favorittfilmer gjennom tidene (prod: 1999), med fantastiske rolleprestasjoner – særlig av Angelina Jolie som vant flere priser (Oscar, Golden Globe osv) for sitt bidrag til denne filmen – verden er ikke mindre gal enn denne filmen!

Basert på Susanna Kaysens memoarer.

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#winonaryder #angelinajolie #brittanymurphy #cleaduvall #jaredleto #vanessaredgrave #whoopigoldberg #stjålneår #drama #favorittfilm #fravirkeligheten #susannakaysen #crazyworld

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg