Bli med å forandre straffelovens voldtektsbestemmelse!!

Hensikten med #metoo «kampanjen» var å synliggjøre at jenter og kvinner utsettes for omfattende seksuell trakassering og vold. Personlig syntes jeg kampanjen gikk for langt, og det ble skremmende. Kjendiser som forteller om å ha blitt strøket på halsen og jeg selv som kløp jenter i rompa på tull den gang jeg gikk på ungdomsskolen – alt ble #metoo, og jeg tenker at etter alt «oppstyret» er vel flere ordentlige og skikkelige menn noe tilbakeholden og «redde» for å sjekke opp eller legge an på damer da det plutselig så ut som alt var en #metoo-heksejakt.

Men tross alt kom det noe positivt frem, og det er hvor reelt problemet med seksuelle overgrep, trakassering og voldtekt faktisk er. Og hvor omfattende og stort problemet er.

Vi har også blitt mer bevisste hva som gjøres og ikke gjøres i denne saken for at dette problemet skal reduseres. Det vi vet er at politikerne har så langt ikke foreslått ett eneste nytt tiltak for å bekjempe seksuelle overgrep. Mye av årsaken kan vel være at i de politiske miljøer foregår det mye slikt. Seksuell trakassering, overgrep.. Det har vel ikke blitt helt stille rundt ørene på Trond Giske, og jeg leser mye om på internett hvor lite fornøyde folk er med at det ikke er noen alvorlige konsekvenser for Trine Skei Grande etter det kom fram at hun har benyttet seg av en beruset mindreårig i en kornåker.

Men uansett.. seksuell trakassering er ikke greit, og sex uten samtykke fra den du har sex med, det er heller ikke greit – med unntak av overgripere selv er alle enige i at det er voldtekt. Så i Norge, det første som bør på plass er en ny lovgivning om voldtekt som er i tråd med internasjonale standarder.

Norsk lov bør fastslå at ethvert menneske har rett til å bestemme over egen kropp og seksualitet. Så nå er det virkelig på tide at vi krever en tydeliggjøring av straffelovens voldtektsbestemmelse, slik at seksuell omgang uten samtykke er voldtekt. Det vil gi kvinner og menn som er utsatt for voldtekt en bedre rettstrygghet, og samtidig være et viktig signal i det forebyggende arbeidet mot voldtekt.

Voldtekt er et omfattende samfunnsproblem i Norge. Nesten hver tiende kvinne oppgir å ha vært utsatt for voldtekt minst én gang i løpet av livet. Siste årene har tallene «eksplodert» og med høy innvandring fra andre kulturer er det viktigere nå enn noen gang å få på plass denne nye lovgivningen. Det anslås at det nå er mellom 8000 og 16000 bare kvinner i året som blir forsøkt eller utsatt for voldtekt i Norge. 9 av 10 anmeldte voldtekter i dag er begått av våre nye landsmenn.

Også menn blir utsatt for voldtekt, men i langt mindre grad. Men likevel mange. En er én for mye.

Mange frykter at mange (de fleste) voldtekter forblir ustraffet i Norge fordi norsk lov ikke tydeliggjør at voldtekt er seksuell omgang uten samtykke. Det er nok derfor mange voldtektssaker også har blitt henlagte, så det er nok ikke bare frykten for, men helt reelt.

Blant annet har Kripos påpekt at politiet henlegger anmeldelser av festrelatert voldtekt fordi hendelsesforløpet faller utenfor den nåværende definisjonen av voldtekt. Her blir det gjerne ikke benyttet vold, men gjerningspersonen utnytter offerets manglende evne til å gjøre motstand.

Senest høsten 2017 fikk Norge krass kritikk av FNs Kvinnekomité fordi voldtektsbestemmelsen i straffeloven fremdeles ikke er i overenstemmelse med internasjonal rett.

Den 20. mars skal Stortingets Justiskomité diskutere et forslag om å tydeliggjøre straffelovens voldtektsbestemmelse. Stortinget skal behandle Justiskomiteens innstilling torsdag 5. april, og avgjøre om regjeringen skal få i oppdrag å tydeliggjøre voldtektsbestemmelsen, slik at den tydelig fastslår at seksuell omgang uten samtykke er voldtekt.

Akkurat må foregår en underskriftskampanje der Amnesty International krever at:

Myndighetene må endre straffelovens voldtektsbestemmelse slik at den tydeliggjør at voldtekt er seksuell omgang uten oppriktig samtykke, i overenstemmelse med internasjonale menneskerettigheter.

Det DU kan gjøre:

Signer aksjonen: HER!!

Del aksjonen på sosiale medier og oppfordre venner og bekjente til å skrive under!

Skriv ut underskriftslisten og hjelp oss i Amnesty med å samle underskrifter!

Signaturene sendes til medlemmene av Justiskomiteen på Stortinget.

Takk for at du bryr deg, og takk for ditt besøk her!!

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#metoo #seksuelltrakassering #vold #trakassering #voldtekt #seksuelleovergrep #politiskemiljøer #politikk #politikere #trondgiske #giske #trineskeigrande #skeigrande #mindreårig #berusetmindreårig #kornåker #sex #sexutensamtykke #nylovgivning #straffeloven #straffelovensvoldtektsbestemmelse #voldtektsbestemmelse #rettstrygghet #forebyggendearbeidmotvoldtekt #samfunnsproblem #innvandring #islam #fremmedkultur #muslimer #islamister #nyelandsmenn #berikelse #politi #kripos #henleggelseavvoldtektssaker #henleggelse #bevisetsstilling #henleggelseavovergrepssaker #vold #fn #kvinnekomite #stortinget #justiskomite #regjering #norge #amnesty #amnestyinternational

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg