Trengende, foreldreløse, fattige og mange dødssyke barn – Raising Malawi er min hjertesak ❤

Madonna er mer engasjert enn noen gang før når det gjelder Malawi og alle barna der.

De første årene etter at Madonna startet sitt «Raising Malawi» -prosjekt i 2006 var det mange rapporter om Madonnas besøk til Malawi. Noen av rapportene besto av en del uriktig informasjon fra massemedia og beskyldninger gjort av den Malawiske regjeringen om Madonna selv og arbeidet hennes organisasjon «Raising Malawi» gjennomførte.

På tross av beskyldningene fortsatte Madonna sitt arbeide med «Raising Malawi» organisasjonen og engasjementet til helse og utdanning for barna i Malawi.

«Jeg var veldig glad for å besøke barna i Malawi og se med mine egne øyne de ti nye barneskolene i Kasungu-provinsen som «Raising Malawi» og «buildOn» har bygd ferdig», uttalte Madonna selv i 2013.

«Disse skolene utdanner nå mer enn 4.800 barn med jenter i like tall som gutter. Disse barna var tidligere undervist ute på bakken, i usikre bygninger eller ikke i det hele tatt. Nå har de fått egne klasserom til å følge undervisningen på en daglig basis», fortsatte hun.

«Mine barn og jeg er overlykkelige over å besøke disse skolene og se hvilken utrolig fremgang som har blitt gjort. Jeg vil fullføre mitt løfte om å hjelpe utdanne barna i Malawi. Jeg synes det er trist at Malawis president Joyce Banda har valgt å slippe løgner om hva vi har oppnådd, mine intensjoner, hvordan jeg personlig opptrådte under tidligere besøk i Malawi og andre usannheter. Jeg har ingen intensjoner om å bli distrahert av latterlige påstander og beskyldninger. Jeg kom til Malawi for første gang i 2006 med ærlige hensikter. Og jeg har kommet tilbake til Malawi flere ganger for å se selv de nye skolene vi har bygget, og arbeidet ellers som vi har gjennomført».

Madonna forteller videre at hun ba aldri eller krevde aldri noengang spesialbehandling på flyplassen eller andre steder under sine besøk.

«Jeg vil ikke la meg bli satt ut av fokus eller miste mot på grunn av andres politiske agendaer. Jeg gjorde et løfte til barna i Malawi, og jeg holder det løftet», avsluttet hun.

Madonnas opprinnelige planer var å bygge en spesialskole for jenter (Girls Academy) i det fattige landet Malawi, men innså at en mer bærekraftig modell ville være å bygge mindre skoler i landsbyer rundt om i landet sammen med «buildOn» som har hatt 20 år med erfaring og suksess med å bygge skoler i Afrika.

Det første, og opprinnelige teamet som «Raising Malawi» først hadde samlet for å gjennomføre prosjekter for barna i Malawi inkluderte blant annet Anjimile Oponyo, søsteren til Malawis nåværende president Joyce Banda.

Teamet ble oppløst på grunn av store organisatoriske problemer som oppstod konsekvent under den tiden.

President Banda har siden utnevnt søsteren til en seniorstilling i landets «kunnskapsdepartement».

Madonnas avgjørelse om å endre kurs i sine utdanningsprosjekter har ene og alene vært på grunn av motstand fra Anjimile Oponyo, presidenten og nettopp «kunnskapsdepartementet».

Madonna lot ikke politikken stå i veien for hennes engasjement for å bygge skoler og utdanne så mange barn som mulig i Malawi. For å skape engasjement og penger til prosjektene i Malawi gikk hun ut med en utfordring, eller oppfordring. For hver dollar folk over hele verden ga til støtte for «Raising Malawi» ga hun to!

I tillegg til skoleprosjekter, har «Raising Malawi» brukt millioner av dollar i Malawi for å støtte foreldreløse og sårbare barn gjennom flere community-baserte organisasjoner som for eksempel «Home of Hope» som har hjulpet tusenvis av trengende foreldreløse og sårbare barn og deres omsorgspersoner.

«Raising Malawi» støtter også Dr. Eric Borgstein, en av tre barnekirurger i Malawi som har utført mer enn 500 operasjoner i året, og tar seg av tusenvis av barn hvert år.

Raising Malawi startet i 2014 sin plan om å utvide sitt arbeide. De har i samarbeid med det Malawiske helsedepartementet og «Queen Elizabeth Central Hospital» konstruert og gjennomført oppbyggingen av «Mercy James Centre for Pedriatic Surgery and Intensive Care» (ICU) som ble åpnet sommeren 2017.

En annen viktig samarbeidspartner i dette var «Oslo Universitetssykehus» (OUS) i Norge. Tre tonn brukt medisinsk utstyr til en verdi av 15 millioner kroner ble sendt til Malawi fra Oslo Universitetssykehus. Sykepleiere og leger fra Malawi har fått utdanning på samme sykehuset. Og norske leger og sykepleiere har vært på utplassering i Malawi for å gi opplæring og tilrettelegge for Madonnas nye barnekirurgisatsing i Malawi.

Link: Oslo universitetssykehus

Fredskorpset i Norge har i tillegg så langt bidratt med seks millioner kroner til prosjektet

«Mercy James Centre» vil doble antall operasjoner på barn hvert år og vil redde mange liv med kritiske intensivpleie.

Det er denne saken og dette sykehuset jeg startet en innsamlingsaksjon for på Facebook nylig. Til nå har jeg samlet inn over 3500 kroner fra omtenksomme mennesker som bryr seg.

Jeg har støttet Raising Malawi siden 2006, og jeg er veldig stolt over det fantastiske arbeidet mitt store Idol Madonna og hennes organisasjon har gjort.

Link: Raising Malawi

Bruk linken over til å lese mer om, og/eller gi et bidrag til «Raising Malawi» og alle de trengende foreldreløse barna i Malawi.

Takk for at dere leser, takk for at dere gir, vær stolte, hver krone utgjør en betydning!

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#malawi #raisingmalawi #buildon #veldedighet #veldedigorganisasjon #helse #utdanning #kasungu #afrika #presidentjoycebanda #joycebanda #banda #politikk #barneskoler #anjimileoponyo #kunnskapsdepartementet #foreldreløse #homeofhope #ericborgstein #drericborgstein #queenelisabethcentralhospital #mercyjamescentre #pedriaticsurgery #intensivecare #icu #oslouniversitetssykehus #ous #fredskorpset #fredskorpsetnorge #norge #barnekirurgi #innsamling #støtte #pengeinnsamling #innsamlingsaksjon #mittidol #medmenneske #rebelheart #madonna

Anbefaler også filmen om barna i Malawi: «I Am Because We Are»

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg