Hvorfor ‘vinker’ man farvel?

Hvorfor skal man vinke adjø? Hvorfor lærer man barn å ‘vinke’ adjø? Hvorfor kan man ikke bare si ‘adjø’? Hvorfor vinke? Den er litt, rar og artig den ‘vinkingen’, men mest merkelig og dum. Ser det ikke teit ut? Utrolig mange ‘vinker’. Hadde vært moro hvis man hadde lært et barn og og for eksempel ‘riste’ når man sier ‘hade’. Riste på foten når man går, og vinke med handen når man kommer.

Hvorfor vinker man?

Hvorfor ‘vinker’ man farvel?

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#vinke #hei #hallo #heisann #adjø #hade #farvel #vifte #riste #pot #rare #ting #mennesker #gjør

4 kommentarer
  1. Vinking er en hilsen, behøver ikke nødvendigvis bety “adjø”. Jeg antar det er en del av menneskets internasjonale kroppsspråk, som forstås overalt uavhengig av språk, folkeslag, etc. En gang hadde vel mennesket knapt noe talespråk også, så de kommuniserte vel med tegn og enkle lyder. Jfr sjimpanser..hehe.
   I dag hender det jeg tenker at enkelte burde gå tilbake til de enkle lyder og tegn, så slapp man å høre så mye pisspreik fra dem. Det kan gjelde politikere, mobbere, med flere. :p

   1. Nei, det er ikke bare når en sier adjø en vinker, man vinker jo hei også, så var det kongefamilien som står på balkongen.. men sånn generelt i dette millennium så synes det bare rart.. lære babyer å vinke ‘ha-de’ 😂

  2. Hvorfor vinker man? Hvorfor klapper man? Det siste her har kanskje noe med takknemlighet å gjøre, selv om ikke bør klappe(gi applaus) i alle situasjoner selv om man føler for det. Vinking er endel av kroppssråket som alle skjønner, og det betyr ha det. Men man bruer også et lite vinketegn når man hilser på noen som sitter i en bil.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg