Regjeringens hemmelighold!


«Vi har gjennom mange år sett en hemmeligholdskultur utvikle seg under denne regjeringen, hvor man på en rekke områder har skjerpet inn praksisen knyttet til innsyn og vist mindre åpenhet og offentlighet. I sum skader det demokratiet og forskyver forholdet mellom Stortinget og regjeringen».

Slik starter en artikkel i VG av 18. juli 2021. Og jeg personlig finner det litt morsomt når slike artikler dukker opp i våre statsstøttede media. Men på mange måter så er ikke det noe problem for hverken storting eller regjering, for folk flest skimmer bare gjennom en slik artikkel hvor det intet står om hva som holdes hemmelig. Dermed blir artikkelen uinteressant og går rett i glemmeboka. At saker som faktisk angår oss alle blir fortiet og holdt skjult blir vi stadig opplyst om, ingen protesterer, og dermed har vi folket samtykket i at dette er greit. Vi stoler på de «folkevalgte», vi stoler på regjeringen, vi er jo ikke Nord-Korea eller Russland.

I VG står det skrevet at «det mest alvorlige er at regjeringen har skjerpet Stortingets kontrollorganers rett til å se regjeringen i kortene».

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen sier at «i et åpent demokrati som vårt er ikke hemmeligholdet av bekvemmelighetsgrunner». Videre ytrer han «det er bred aksept for behovet for at enkelte opplysninger er skjermet av hensyn til vår egen sikkerhet».

Ja nettopp, vi folket, som er regjering og myndigheters arbeidsgivere. Det er mange som ikke har skjønt den greia, at de er våre ansatte, de jobber for oss. Vi betaler dem millionlønninger og gir dem masse goder for de stillinger de innehar. Vi gir dem maktposisjoner, og med litt ordkløveri og noen pennestrøk så har vi gitt dem samtykke til å holde hva som angår oss alle, skjult for oss.

Så hva er det som holdes skjult? Hva er det som holdes hemmelig? Når forsvarsministeren sier at «opplysninger er skjermet av hensyn til vår egen sikkerhet». «Vår egen»? Hvem snakker han om da sin sikkerhet? Folkets? Regjeringens? Og ikke minst HVA snakker han om?

Er det hva vi ikke vet om islamske terrorister i Norge? Er det manglende fakta om Takuba-styrken i Mali? Handler dette hemmeligholdet om Utøya-tragedien? Er det covid19, pandemien og massevaksineringen og hva de vet om disse vaksinene som fremdeles er en del av studier som ikke engang skal vurderes godkjent/ikke godkjent før en gang etter 2. mai 2023 det er snakk om? Kan det være alle de nevnte? Kan det?

Det er hemmelig.

Link: Regjeringens hemmeligholdskultur (VG)

Ha en fin tirsdag alle sammen 😘


Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#regjering #storting #myndigheter #forsvarsminister #frankbakkejensen #hemmelighold #hemmeligholdskultur #norge #bunnytrash

8 kommentarer
  1. Det kommer ikke fra våre politikere. det er likens over hele fjøla, Våre politiker og media må motta sine instrukser fra enda høyere hold, ett annet kartell som de ikke har muligheter fra å kommentere eller identifisere.

   1. Jeg føler ofte at det er bedre å stille spørsmål fremfor å komme med utsagn. Det kan være tankevekkende, og en slipper hersketeknikker og anklager om konspirasjonsteorier. Er du med meg?

   2. State Street eier 17%av Shipsted som igjen eier bla. VG m.m. State Street er et amerikansk selskap som i tillegg eier deler av andre selskaper som også har aksjer i Shipsted. En liten flokk frimurere har god kontroll på hva som er rett og galt i media verden samt andre områder.

  2. Kilder i Danmark sier at ordren om å stenge kom utenfra. Norge og Danmark stengte med EN DAGS mellomrom. Klart Erna ikke vil vi skal vite det….

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg