Regjeringens prioriteringer skremmer!

Etter å ha prøvd å følge litt med på denne saken angående statsbudsjettet der det foreslås av regjeringen endringer i forhold til uføretrygden må jeg bare innse at jeg ikke får helt grepet om hva dette innebærer. Så derfor skriver jeg noen ord her, så kan jeg jo håpe på noen innspill og forklaringer om dette i kommentarfeltet mitt lengre ned her.

Det eneste som er helt tydelig her er at både feriepenger for arbeidsledige, AAP og forkortning av lønn for uføre har blitt en del av det politiske spillet. Den nyvalgte regjering bestående av Arbeiderpartiet og Senterpartiet har valgt å la alle de som gjerne omtales som de svakeste i samfunnet bli ett kort de kan spille ut mot SV under budsjettforhandlingene..

Jeg kjenner mange som er uføre av forskjellige årsaker, og det er mange triste skjebner der ute. Noen har en uføregrad på prosenter, og noen er 100% uføre. Jeg selv er det. Jeg skal ikke bringe på banen meg som eksempel, men jeg vil først understreke at jeg synes det er både stygt og hjerterått og la så mange mennesker med svak økonomi sitte å skjelve, kjenne på frykt og angst i en tid hvor absolutt alt av varer og tjenester i samfunnet øker dramatisk i kostnader.

Matprisene har gått opp masse gjennom hele pandemien. Det billigste stekesmøret har over doblet seg i pris. Forbruksvarer, alt det folk må ha som er absolutt nødvendig i en husholdning er det som har steget mest.

Rentene er gått opp, selv måtte jeg betale nærmere tusen kroner mer på huslånet denne måneden enn forrige. Dette er borettslag, og med det følger husleie, den husleien fikk jeg varsel om her om dagen at den øker med 250 kroner måneden som konsekvenser av økte vedlikeholdsutgifter, renovasjon og det som medfølger. Strømutgiftene er dundret til værs og denne måneden da dobbelt så mye som samme periode i fjor. Uføretrygden økte med 62 kroner måneden i år og enda mindre i fjor, altså betalingskraften faller som en murstein og utgiftene stiger som Parker Solar Probe.

Arbeiderpartiet gikk til valg på at nå er det «vanlige folks tur». Senterpartiet gikk til valg på å «bygge samfunnet nedenfra». Jeg kjenner jeg er ekstremt skuffet over at enhver som lider under sykdommer, skader, lyter og funksjonshemminger er ekskludert fra samfunnet, men er liksom ikke «vanlige folk», man er noe helt annet. Faktisk talt sitter vi med en regjering som ekskluderer grupper i samfunnet som «uverdige folk».

Det jeg greier å nøste opp er at valgmottoet til Jonas Gahr-Støre og co burde vært «de priviligerte skal priviligeres, fuck the rest» eller noe sånt i den duren, for det er jo hva de søker å gjennomføre nå. Eller har jeg misforstått noe?

Retorikken er jo rent ordkløveri, for i debattene jeg hører så er argumentasjonen fra regjeringspartiene at «det vil lønne seg å jobbe mer». Men hva i dumhetens navn og rike. Jeg leser om utviklingshemmede under tilrettelagt arbeide med 16 kroner timen kan tjene inntil ett satt fribeløp. Nå skal dette fjernes slik at hver 5-kroning skal fjernes fra de 16 kronene. Her snakker vi mennesker med begrensninger for hvor mye de kan arbeide. Kan ikke uten å bli påført skader og lidelser!

«Det vil lønne seg å jobbe mer» sier de, hva med å si «det vil lønne seg å bli frisk»?! Når man er frisk kan man jo jobbe 100 prosent. Men hvordan blir man frisk fra kroniske sykdommer og forevige skader?

Link: Litt om «vanlige folk».

Dette her er så spesielt. Har regjeringen funnet opp en magisk pille som gjør at mennesker som lider under fatique plutselig bobler over av energi? Folk som lever under konstante smerter blir smertefri? De som må ha pustemaskiner og medisinsk utstyr plutselig nå ikke må det på grunn av en pille vi ikke har hørt om? Hvor får vi tak i denne pillen? Hva koster den? Gjør den at svaksynte kan se? Her har de jo fjernet støtte til svaksynte barn å få briller, og det skal vedvare iflg ny regjering, det bedrer jo ikke akkurat situasjonen? Denne pillen gjør den at narkoleptikere ikke innehar muskelsvakhet, søvnparalyse og hallusinasjoner? At disse ikke utgjør en fare for seg selv og andre hvis de arbeider mer enn forsvarlig? Blir CFS, MS og ME radert av denne magiske pillen? Vil folk som er lamme i beina kunne reise seg? Vil personer med ALS kunne bevege seg?

Flere av disse diagnosene jeg har nevnt her er bare få av mange eksempler, men eksempler som jeg kjenner til fra eget liv. Noen av disse har jobb som tilkallingsvikarer i eksempelvis kiosk og jobber det de klarer, hvis de klarer når de blir kontaktet, og det er sjelden de kommer i nærheten av å tjene det som er satt som fribeløp i dag.

Jeg mener og tror at det fribeløpet uføre kan tjene i dag er cirka 42 500 kroner i løpet av et år. Noen klarer å tjene 20 000. Andre av disse eksemplene jeg kan nevne er de som bedriver drift av egen nettside som de tjener i snitt 1500 kroner i måneden for, altså 18 000 i året.

Har jeg forstått riktig at den som klarer å tjene disse beløpene nå får redusert utbetalingen med over en tredjedel? At den som klarer å tjene 18000 i året får det redusert til under 12000? Altså en skarve tusenlapp ekstra i måneden, et tap på 500 kroner i måneden hos noen som i bunn og grunn ikke har mer enn 16000 kroner i måneden til å betale alle utgifter?! Dette utgjør noe for folk som lite og intet har.

Det er jo tydelig at bak dette lurer meget kritikkverdige holdninger at uføre egentlig ikke er så syke som alle de leger og spesialister en har blitt utredet av og som har uttalt seg i forkant av uførevedtaket hevder.

Det er ganske spesielt i en tid hvor man får høre daglig at man må høre på spesialister og fagfolk, så står regjeringen i denne saken og antyder at en lam person i rullestol lyver når han sier han ikke kan gå. At noen med 70-80 20 sekunders pustestopp i timen ved nattesøvn og kraftig fatique ikke er sannferdig i sin mangel på å kunne være tilstede. At utviklingshemmede ikke er utviklingshemmede og funksjonshemmede er meget kapable.

Og for å underbygge dette, vil man fjerne muligheten for at uføre kan jobbe litt, bare litt, for å føle livskvalitet, for eget selvbilde, for sosial omgang med andre, samt tjene noen kroner i anstendighetens navn og kunne unne seg en pose potetgull på lørdagene.

Dette er bildet jeg sitter igjen med etter å ha hørt diskusjonene. At istedenfor at uføre kan tjene et fribeløp til inntil rundt 40000 i året oppå en særdeles lav inntekt som aldri gir en krone ekstra i måneden til noe, men heller tvert imot. Så fjernes dette?

Tror virkelig disse politikerne som står bak forslaget at alle uføre nå vil ile til, med sine dosetter, sprøyter, pustemaskiner, pacemakere, krykker og rullestoler og da jobbe mer, fordi det «vil lønne seg»?

Så fremt denne pillen jeg nevnte lengre opp her ikke eksisterer, altså jeg har ikke hørt om den, så er dette en stygg, ekskluderende, uverdig, ødeleggende og en forkastelig gjerning!!

Følelsen blir heller ikke noe bedre når man ser på statsbudsjettet ellers. For mens Polen bygger en mur og har utplassert soldater for å beskytte landet og befolkning mot en invasjon av migranter og økonomisk ruin, så sendes det fra Norge og Utlendingsdirektoratet beskjed til menneskesmuglere at Norge planlegger å ta i mot flyktninger ved grensen mot Russland, Storskog. For der har de nå brukt tid og penger for å bygge og tilrettelegge et asylmottak av størrelse.

Norge øker nå mottakskapasiteten og dette koster flesk, det sier seg selv.

Link: De kommer snart via storskoggrensa til Norge.

Så var integreringssaken her til lands. Bare introduksjonsprogrammet har kostet Norge 65,8 milliarder kroner i perioden 2005-2017, men dette er ikke nok, og må økes. De 300 millionene årlig til islamske moskeer i Norge blir som bagatell og regne, men det er viktigere enn uskyldige nordmenn, uskyldige menneskers liv og helse. Hvorfor ikke legge ned de moskeene og bruke pengene der de trengs??! Be kan man gjøre hjemme!!

Grusomt synes jeg at det er at i dette samme budsjettet, statsbudsjettet, så tar Norge opp igjen bistanden til Afghanistan som styres av terroristorganisasjonen Taliban. Det heter seg at støtten ikke vil gå gjennom Afghanistans statlige organisasjoner, men gjennom ikke-statlige via FN. Uansett hvordan dette vris og vendes på så er dette penger, en økonomisk støtte som gagner Taliban.

Så det vi ser er at uskyldige mennesker i Norge blir drevet i fattigdom og forverrende situasjoner, mens shariapraktiserende islamske migranter, islamisering og terrorisme mottar støtte som er så stor at det er hinsides, man klarer ikke få grep rundt det, så store tall er det snakk om.

Link: Legitimering av Taliban.

Jeg skjønner ikke hvor demonstrasjonene blir av, det virker som om de arbeidsføre i dette landet, de som er oppegående og har alle muligheter til å vise motstand og til å sette foten ned, det virker som de lever på egoismens berg og ikke har rettferdighetssans eller omtanke for andre enn seg selv.

Men husk nå bare, ulykker, sykdom, skader, lyte og et liv som ufør, det kan ramme hvor som helst, når som helst, ikke minst HVEM som helst, og da sitter man der, ingen vei tilbake whatsoever..

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny Trash i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#uføre #syke #utviklingshemmede #skadde #funksjonshemmede #uføregrad #uføretrygd #fattigdom #statsbudsjett #arbeiderpartiet #senterpartiet #myndigheter #helsenorge #storting #innvandring #islamisering #flyktninger #migranter #islam #terror #regjering #statsminister #jonasgahrstlre #gahrstøre #støre #norge #bunnytrash

7 kommentarer
  1. Kan ikke forklare deg. Tenker at hvis myndighetene faktisk mener at mange uføre har så stor restarbeidsevne, da får de kjøre systemrevisjon og finne dem, samt gi dem veiledning tilbake til et arbeidsliv.

   Jeg vet aldri hvordan dagene mine er, men av og til kan jeg strikke en genser for salg, eller brodere en bunadskjorte. Jeg har mistet mye, så det er bare trist å skulle tas fra det lille man kan bidra med…

  2. En analyse av den norske folkesjelen, ført i pennen av den tyske marineattachéen i Norge, Korvettenkapitän Richard Schreiber (1940). Han skriver: ”Nordmannen er etter sitt vesen innesluttet og tilbakeholden, langsom til å tenke og handle”.
   Skal ikke kverulere på dette.
   Selv vil jeg bruke karakteristikker som: Naiv, godtroende, navlebeskuende og svært liten evne til felles samhandling med andre for felles goder. Karakteristikken Navlebeskuende altså et stort ego hvor egen person står i høysetet, fører til at våre folkevalgte ofte er mest interessert i å sikre seg selv, gjerne en godt betalt skattefri lønn i utlandet, ved å dele ut norske midler(som tilhører vårt folk) til andre land og organisasjoner så oppnår de det.
   At Ola og Kari Nordmann som stemte dem inn på stortinget går for lut og kaldt vann, ja pytt det er ikke så farlig.
   Forøvrig, har jeg selv fått erfare at sykdom kan ramme alle. Var i mitt livs beste form 40 år, hadde god jobb, og en god årsinntekt da Kreften slo ned som lyn fra klar himmel og gjorde meg svært syk og ufør(uhelbredelig kreft), heldigvis lever jeg greit med sykdommen i dag. De som tror de aldri vil bli rammet av sykdom grunnet deres egen uovertrufne gode fysikk og helse, ja de vet ikke sannheten. Alle er tjent med at uføre og syke får en levelig trygd som følger den generelle lønnsutviklingen.

  3. Jeg ønsker å legge igjen en link til en spleis her, ingen idé om det er innafor eller ikke, men gå gjerne inn i spleisen og les historien før den evnt slettes. Dersom du lar den stå, så settes enhver videredeling og evnt enhver krone, uendelig stor pris på. Takk for oppmerksomheten. https://www.spleis.no/project/204461

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg